Sarıgül’ü savcıya şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Sarıgül’ü savcıya şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 16:26

Feshane’de 2 Mart 2014’de düzenlenen Trabzon Günleri etkinliğinde yaşanan itişme sırasında CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sargül’ün kendisini yumruklandığını iddia eden Mustafa Suver, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Avukatı Melek Ekinci ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Suver, savcılığa verdiği dilekçede Sarıgül tarafından darp edildiğini belirterek cezalandırılmasını istedi. Fatih Belediye Başkan yardımcısı Hasan Suver’in kardeşi olduğuna ilişkin iddiayı ise önce “Olabilir” diye yanıtlayan Suver, daha sonra “Kardeşim değil akrabam” dedi.

Suç duyurusunun ardından basın açıklaması yapan Suver, rencide olduğunu belirterek, “Görüntülerde bana vurup vurmadığı bellidir. Bana vurmadıysa Allah şahidimdir. O da Allah’a hesap verecek. Hakkımı helal etmiyorum. Bana ‘provokatör’ diyor. Eğer provokatörlük yapsaydım 4-5 bin tane hemşerim vardı orada. Orada bağırır çağırır o medyayı oraya toplardım” dedi.

“BAŞBAKAN İÇİN GİTTİM ORAYA”

Suver, gazetecilerin Fatih Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Suver’in kardeşi olup olmadığı sorusunu da, “Olabilir. Kardeşim için gitmedim oraya. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için gittim. Başkasını da tanımıyorum. Bazı kanallar çarpıtıyor. Provokatörün ne olduğunu bilmiyorum. Secerem belli. Ben karakol, savcılık, mahkeme tanımam” diye konuştu.

“KARDEŞİM DEĞİL AKRABAM”

Haberin Devamı

Suver basın mensuplarının Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver’in kardeşi olup olmadığına ilişkin soruyu yeniden sorması üzerine ise “Kardeşim değil, akrabam. Sadece soyadımız tutuyor” diye yanıtladı.

“ADAŞINI DARP EDEREK SUSTURMAYA ÇALIŞTI”

Suver’in avukatı Melek Ekinci ise suç duyurusunda darp raporunu beyan ettiklerini kaydederek, “Demokrasi, aynı fikirde olmayan insanlara saygı gösterip müsamaha etmek ve katlanabilme sanatıdır. Burada tam tersi yapılmıştır. Mustafa Bey adaşı olan Mustafa Bey’i darp ederek susturmaya çalışmıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!