Sarıgül: Sosyal demokratlık yan gelip yatmakla olmaz

Güncelleme Tarihi:

Sarıgül: Sosyal demokratlık yan gelip yatmakla olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 10:00

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ”Sosyal demokratlık, Atatürk'ün koltuğu üzerine yan gelip yatmakla olmaz” dedi.

Haberin Devamı

Mustafa Sarıgül, Tunceli'nin Ovacık ilçesi sağlık ocağına ambulans hediye etti.

Ovacıklılar Derneği'nin İstanbul'da düzenlediği geceden elde ettiği gelirle alınan tıbbi yardım malzemeleri ile Sarıgül'ün sağlık ocağına hediye ettiği ambulansın teslimi nedeniyle tören düzenlendi.

Ovacık Sağlık Ocağı önünde düzenlenen törende konuşan Sarıgül, töreni izleyen 5 çocuk sahibi olduğunu öğrendiği 76 yaşındaki Zöhre Sönmez'i yanına çağırarak, “Benim annem hakkın rahmetine kavuştu. Ben de senin 6. evladınım. Seni İstanbul'a götüreceğim. Misafirim olacaksın. Senin elini öpmeye geldim” diye konuştu.

“CHP, PARTİNİN ÖNEMLİ KADROLARINI KÜSTÜRDÜ”

Sarıgül, Ovcık Kaymakamı Fatih Görmüş ve Ovacık Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Dizi'yi da makamında ziyaret etti.

Belediye başkanı Dizi'nin makamında gazetecilere açıklama yapan Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, partinin önemli kadrolarını küstürdüğünü savunarak, “Altan Öymen'i delege çıkarmadı. Erdal İnönü'yü, Murat Karayalçın'ı ve Onur Kumbaracıbaşı'nı küstürdü. Hikmet Çetin'i Afganistan'a gönderdi. Sarıgül'ü de partiden atmak için elinden gelen herşeyi yapıyor. Ama ben de Ovacık'tan diyorum ki, o zalimlerden mazlumların ahını alana kadar yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP kadrolarının proje üretmediğini ileri süren Sarıgül, şunları kaydetti:

“O buraya niye gelsin ki. Milyon dolarlar harcayarak kendisine yepyeni bir hizmet binası yapıyor. Oval ofisler yapıyor. Oysa halkın paralarını o binalara harcamaya gerek yok, Tunceli'nin sorunlarına harcayın, Güneydoğu'nun sorunlarına harcayın, Karadeniz'in sorunlarına harcayın. Ana muhalefet partisinden bir tek proje duydunuz mu? Bir tek proje duymadınız. O ne yapmak istiyor biliyor musunuz? CHP'nin mevcut kağıt üzerindeki başkanı sadece koltuğunu korumaya çalışıyor. Halkı korumaya çalışmıyor. Benim mücadelem de koltuğa bağlı olanlarla, bayrağımıza ve toprağımıza, ulusal birliğimize bağlı olanların mücadelesidir.”

“CHP'NİN MEVCUT BAŞKANI, İLKESİZ AMAÇSIZ VE PRENSİPSİZ”

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soruya da Sarıgül, “İlkeli ve prensipli olarak bu işi götürmek lazım.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığını bir kavga meselesi, bir kin meselesi, bir iddia meselesi, bir öç alma meselesi haline getirmenin mantığını doğru bulmuyorum. Ne yazık ki CHP'nin mevcut başkanı, ilkesiz amaçsız ve prensipsiz olarak Türkiye'yi kilitlemeye çalışıyor. Cumhurbaşkanının, toplumun her kesiminden kabul edilen, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle kabul edilen bir ismin olmasıdır” diye konuştu.

“Sosyal demokratlık, Atatürk'ün koltuğu üzerine yan gelip yatmakla olmaz” diye konuşan Sarıgül, terörle ilgili soruya da, “Sorun problemlere yüzeysel bakmaktır. Sorun yoksulluk sorunudur. Sorun açlık sorunudur. Sorun Türkiye'nin özellikle de siyasi partilerin demokratik olmama sorunudur” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Baykal'a alınan makam aracıyla değerlendirme yapan Sarıgül, “Halkın parasıyla, partinin parasıyla öyle makam arabaları aldı. Bindiyse Ovacık'tan ona sesleniyorum. Yapma etme. Tavuk su içer Allah'a bakar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını şanın şöhretin için öyle makam arabalarına harcama gel de Ovacığa bir çivi çak” diye konuştu.

Sarıgül, Ovacık'taki incelemelerin ardından karayoluyla Erzincan'a gitti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!