Sarı Melekler Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Sarı Melekler Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 00:00

Avrupa’nın en büyük otomobil kulübü olan Alman ADAC ya da yaygın adıyla Sarı Melekler, Türkiye’ye geldi. Bu kulüp, üyelerinin yolculukta karşılaştığı tüm sorunları hızlı biçimde çözmesiyle ünlü.

ADAC (Alman Motosiklet Derneği), sürücüler için acil ilkyardım ve çekici hizmeti sağlayan bir Alman otomobil kulübü. Çalışanların giydiği ayırt edici üniformadan ötürü Sarı Melekler olarak biliniyorlar. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de şube açtılar.

ADAC 1903’te Almanya’da orta sınıfın binek aracı olan motosikletler için kurulmuştu. Ama gittikçe otomobil sahibi üye sayısı arttı. 17 bin üyenin 12 bini otomobil sahibi olunca derneğin adı değişti ve Alman Otomobil Kulübü oldu. Bugün Avrupa ve ABD’de 16 milyon üyesi var. Sarı Melekler üyelerine sağlık, teknik ve özel hizmetlerin yanı sıra hava ve karadan hasta nakli, hastane bakımı ve doktor bilgisi hizmetlerini de sunuyor.

Sürücü üyeye dünyanın her yerinde yol yardımı, araç kurtarma, yedek parça, aracın nakli, kiralık araç sağlıyorlar, ihtiyaca göre seyahat organizasyonu, yol ve harita bilgileri, avukatlık ve tercümanlık gibi hizmetler de veriyorlar. Avrupa yollarında gerektiği an çekici yolluyorlar.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Volker Knapp, 2007’de Almanya’dan Türkiye’ye gelen turistlerden 43 bin yardım çağrısı aldıklarını, 530 yaralı veya hastayı ambulansla Alman hastanelerine naklettiklerini söylüyor. Türkiye genelinde 1800 anlaşmalı şirketle faaliyet gösteren Sarı Melekler’e 444 23 22 no’lu ilk yardım hattıyla, tüm Türkiye’den ulaşmak mümkün.

AŞIDAN AVUKATA KADAR HER TÜR HİZMET

Yurtdışı seyahatlerinde, trafik bilgisinden başlayarak alınması gereken sağlık önlemleri, o ülkenin sağlık koşullarına uygun aşı bilgileri veriyorlar.

Araç çocuk koltuğunun kalite ölçümünü yapıyorlar.

Piyasaya sunulan yeni araçların çarpışma ve yollara uygunluk testleri yapılıyor.

Avrupa, Amerika ve Kanada seyahatlerinde rotalar veriliyor ve yolculuk bilgileri geliştiriliyor.

ADAC ile anlaşmalı avukatlar sayesinde yasal konularda danışmanlık yapılıyor.

Araç sürücülerinin lobi faaliyetlerini yürütüyorlar.

Trafik güvenliği ve eğitiminin sağlanması konusunda çaba harcıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!