Sarhoş kaptan mavi turu kana buladı: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Sarhoş kaptan mavi turu kana buladı: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Köyceğiz'de, mavi tur teknesi kayalara çarpıp battı. Almanya'da çalışan 38 yaşındaki Hüseyin Hacıömeroğlu, kurtarmak istediği 7 yaşındaki oğlu Engin'le birlikte boğularak öldü. 18 yolcu ve kaptan, çevreden yetişen teknedekiler tarafından kurtarıldı. Dehşet dakikalarının şokundan kurtulamayan turistler, Kurt'un alkollü olduğunu öne sürdüler.

Marmaris'te çok sayıda milletvekilini mavi tura çıkarmasıyla bilinen Kurt-3 isimli üç katlı teknenin sahibi Taylan Kurt, önceki gün saat 18.00 sıralarında, Marmaris'teki Art Otel'in müşterilerinden 10'u yabancı, 20 yolcuyu alıp, koyları dolaştırmak üzere 4 günlük tura çıkardı. Saat 21.30 sıralarında Köyceğiz sularına giren tekne, Kızılburun Mevkii'nde kayaya çarptı. Su alan tekne yavaş yavaş suya gömüldü. Yolcular ve kaptan yüzerek su üstünde kalmayı başardı. Ancak Almanya'nın Berlin Kenti'nde oto galerisi işleten Hüseyin Hacıömeroğlu, oğlu Engin'in kayıp olduğunu farkedince yeniden tekneye daldı. Ancak bir daha çıkamadı. Kaptan köşkünde sıkışan baba-oğulun cesetleri dalgıçlar tarafından çıkarıldı. Kurtulan yolcular, imdada yetişen diğer tekneler tarafından alınarak kıyıya çıkarıldı.

KAPTAN TUTUKLANDI

Köyceğiz Cumhuriyet Savcılığı tarafından, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu 2 kişinin ölümüne sebep olmak suçundan nöbetçi mahkemeye çıkarılan Kurt, tutuklandı. Savcılığın, Kurt hakkında, 4 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açacağı kaydedildi. Bu arada batan teknenin sahibi ve kaptanı Taylan Kurt hakkında amatör tekne kaptanlığı ehliyeti sahibi olmasına karşın, ticari tekne kullandığı için ayrıca dava açılacağı belirtildi.

Tutuklanan Kurt, ‘‘Art Otel görevlileri, şorta düşen, yani kalacak oda bulamadığı müşterilerine, 'Çekiliş yaptık, tekne turu kazandınız' dedi, onları gezdirmemi istedi. Paramı alıp yola koyuldum. Koyları dolaştık. Her zaman geldiğim yer, ancak o kayayı farketmedim. Alkollü değildim. Müşteriler için mini hoşgeldin kokteyli yapmıştık. Bir duble rakı içtim, ikincisini doldurdum, ancak içemeden kaza oldu'' dedi.

Ancak tekneye binenlerin iki ayrı otelde kaldıkları ve eşyalarının odalarında olduğu otel yetkililerince açıklandı.

YILDIZLARI SEYREDİYORDUK

Oğluyla birlikte deniz kazasında yaşamını yitiren Hüseyin Hacıömeroğlu'nun, eşi 30 yaşındaki Leyla'nın, ‘‘Gitmeyelim. İçimde bir sıkıntı var'' demesine rağmen yolculukta ısrar ettiği öğrenildi. Hacıömeroğlu'nun, eşi, çocukları Engin ve 11 yaşındaki Esra ile birlikte çıktığı yolculuk boyunca çevresindekilere, ‘‘Böyle güzel yerler görmemiştim. Sanki cennetteyim'' dediği belirtildi. Esra Hacıömeroğlu ise kazayı şöyle anlattı. ‘‘Biz de annemle yıldızları seyrediyorduk. Bir anda büyük gürültü koptu ve tekne yan yattı. Görevli herkesin öne doğru kaymalarını söyledi. Oturma gruplarının denize düşen naylon minderlerine tutunup su üstünde kaldık. Kardeşim Engin yeni yeni yüzmeyi öğreniyordu. Babam, kardeşimi kurtarmak için denize daldı. Onları bir daha göremedim''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!