Sarhoş askerler olay çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Sarhoş askerler olay çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

FATİH'teki 'Lezzet Lokantası' işletmecisi Ayşe Çakır ve yeğeni İlknur Arslan, önceki gece üç asker tarafından saldırıya uğradıklarını iddia ettiler. Lokantanın camlarını kırdıkları ve Çakır ile Arslan'a saldırdıkları iddia edilen Üsteğmen Ersin Kaya, kardeşi Kara Harp Okulu öğrencisi Yasin Kaya ve Astsubay Çavuş Alper Canöz, kesilen ellerinin tedavisi için gittikleri hastanede gözaltına alındılar.

Fatih Ahmediye Caddesi'nde bulunan Lezzet Lokantası'nı işleten Ayşe Çakır ve yeğeni İlknur Arslan, önceki gece saat 24.00'da 34 SUL 75 plakalı Toyota Corolla marka otomobilden inen üç kişinin, lokanta önüne gelerek tuvaletlerini yaptıklarını söylediler. Şahısların silahlı olduklarını belirten Ayşe Çakır, ‘‘Kendilerine müdahale ettik. Bize bağırmaya ve üstümüze yürümeye başladılar. İçlerinden biri silahını gösterdi. Daha sonra lokantanın kapısının camını kırdılar. İlknur’la içeriye kaçtık. İçeriye gelip, bize bıçak sallamaya çalıştılar. Ancak çok sarhoş oldukları için bıçağı sağa solla sallıyorlardı. Bıçak yanlışlıkla arkadaşının elini sıyırdı. Daha sonra polise telefon açtığımızı duyunca gittiler’’ dedi.

Olayın polis tarafından duyulmasından sonra asker oldukları öğrenilen şahısların, komutanlarının geldiğini söyleyen Çakır, ‘‘Bizler askerlerimize güveniyoruz. Onlar böyle yaparlarsa ne olacak’’ diye sordu. Üsteğmen, astsubay ve harp okulu öğrencisi, lokanta camlarını kırarken ellerinin kesilmesi sonucu, tedavi amacıyla gittikleri hastanede de olay çıkardılar. Tartışmanın büyümesi üzerine hastaneye gelen polis ekipleri, Ersin ve Yasin Kaya ile Alper Canöz’ü, ifadelerini almak üzere Ahmediye Polis Karakolu’na götürdüler. Ahmediye Karakolu tarafından gözaltına alınan üç asker, İnzibat Merkez Karakolu'nda gözaltında tutuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!