Saraybosna’da terör

Güncelleme Tarihi:

Saraybosna’da terör
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2011 00:00

Bosna Hersek’te el Kaide üyesi olduğu ileri sürülen 23 yaşındaki Mevlid Yaşareviç ABD Büyükelçiliği önünde Kalaşnikof ile korku saldı. Polis saldırganı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

Bosna Hersek, dün beklenmedik bir saldırı ile sarsıldı. Adının Mevlid Yaşareviç (23) olduğu açıklanan uzun sakallı ve uzun pardesülü bir genç, başkent Saraybosna’da işlek Mesa Selimoviç Bulvarı’ndaki ABD Büyükelçiliği önünde tramvaydan iner inmez elindeki Kalaşnikof ile elçiliğe ateş açmaya başladı.
Saldırıda ABD elçiliği binasına çok sayıda mermi isabet ederken, elçiliğin Bosnalı koruma polisi de yaralandı.  Saraybosna polisi kısa sürede elçilik etrafını güvenlik çemberine alırken Yaşareviç’in bir süre sonra ateşi keserek elçilik önünde amaçsızca dolaştığı görüldü. Saldırganın sırtındaki siyah çantada bomba olabileceği ihtimalini göz ardı etmeyen polis, yarım saat süren bekleyişin ardından bir keskin nişancı polis Yaşareviç’i bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Hastaneye kaldırılan saldırganın iyi durumda olduğu açıklandı. ABD Büyükelçiliği saldırıda personelinden kimsenin yara almadığını duyurdu. Bosna Hersek’in üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Bekir İzzetbegoviç, saldırıyı şiddetle kınadı ve “ABD bize en zor günlerimizde yanımızda oldu. Kimsenin ilişkilemizi tehlikeye atmaya hakkı yok” dedi.

El Kaide üyesi mi?

Haberin Devamı

Bosna Hersek İçişleri Bakanı Ivica Daçiç’e göre saldırgan Yaşareviç Sırbistan’ın Müslümanların çoğunlukta olduğu Novi Pazar kentinde yaşıyor. Radikal dinci bir Vahabi olduğu ve El Kaide üyesi olduğu ileri sürülen Yaşareviç daha önce ABD’nin Belgrad Büyükelçisi Mary Warlick’in Yeni Pazar’ı ziyareti sırasında üzerin bıçak bulunduğu için gözaltına alınmış.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!