Sarah Brightman

Güncelleme Tarihi:

Sarah Brightman
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

The Andrew Lloyd Weber Collection

(Really Useful/PolyGram)

Eskiler,‘‘Yiğidi öldür, hakkını teslim et’’ demişler. Tabii ‘‘Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı’’ gibi açıklan-ması güç şeyler de söylemişler ama onlara girersek konu dağılır. En iyisi lafı uzatmamak. Sarah Brightman, ‘‘Eğer kainatta Andrew Lloyd Weber müzikalleri seslendirilecekse, bırakın ben seslendireyim’’ deme hakkına sahip bir sanatçı. Oturmuş; Weber'in Evita, Cats, Aspects of Love, Phantom of the Opera gibi müzikallerinden seçip seslendirdiği parçaları bir albümde toplamış. Şahane de bir iş yapmış fikrimizi sorarsanız. ‘‘Operadaki Hayalet’’i Michael Crawford'la, ‘‘All I Ask of You’’yu Cliff Richard'la, ‘‘Amigos Para Siempre’’yi de Jose Carreras'la söylemiş. Sıkmayan, müzikal sevenlerin beğeneceği bir derleme. İyi bir hediye şeklinde de düşünülebilir.

ERIC CLAPTON

Pilgrim

(Reprise/Balet)

ROCK dünyasında ‘‘Mr. Slowhand’’ (Bay Yavaş El) olarak nam salan Eric Clapton, yeni stüdyo albümünü nihayet çıkardı. Eric Clapton' ın yaklaşık 10 yıldır albüm yapma-dığı (Unplug-ged'ı veya filmlere yaptığı tek tük şarkıları saymıyoruz) düşünülürse, bu albümün ne kadar önemli olduğu da anlaşılır herhalde. Bu büyük öneme haiz albümde Clapton'a Nathan East, Joe Sample, Steve Gadd, Paul Brady, Andy Fairweather gibi prestijli müzisyenler eşlik etmiş. Emin adımlarla ilerlenen bir albüm olduğu, ‘‘Pilgrim’’in her yerinden akıyor. Abartıdan uzak, seslerin -afederseniz- pişmaniye gibi hem bütün olarak hem de dağılınca tat verdiği usta işi bir çalışma. Eşinize dostunuza ve tabii ki kendinize de bir adet alabilir, keyifle dinleyebilirsiniz. Halk arasında Clapton'ın ‘‘mıyır mıyır’’ şarkı söylediğini öne sürenler muhakkak vardır. ‘‘Ukalalığın lüzumu yok’’ deyin ve geçin...

BABYFACE

MTV Unplugged NYC 1997

(Epic/SONY)

ABD'de siyahlar müzisyenler sadece AK-47 ve Uzi'lerle birbirlerini taramıyorlar. Arada müzik de yapıyorlar. Birbirlerini tarayanların rapçılar olduğunu da belirtmek gerekiyor tabii ki. Bir de Babyface (Bebek yüzlü) gibi, adından da anlaşılacağı gibi efendi efendi müzik yapanlar var. Babyface, müzik sektörünün harika çocuğu. Sadece kendi albümleri değil, bestelerini içeren, prodüktörlüğünü üstlendiği albümler de çatır çatır satıyor. Elimizde Babyface'in ‘‘Unplugged’’ konserinin kayıtları var. Eric Clapton, Shanice Wilson, Stevie Wonder'ın da katıldıkları bu konser albümü, Babyface'i tanımak için ideal. Yumuşak, akıcı ve his oranı yüksek şarkılar. Bu türün meraklılarına iyi gelir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!