Saptırdı, çarpıttı

Güncelleme Tarihi:

Saptırdı, çarpıttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:34

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ’Başbakan mal varlığını açıklayamadı. Önemli olan bu’ dedi. Baykal, Tayyip Erdoğan’ın CHP ile İş Bankası konusunda da gerçekleri saptırıp, çarpıttığını belirtti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın mal varlığı tartışması ile ilgili açıklamalarını, "Başbakan mal varlığını açıklayamadı. Önemli olan budur. " dedi.

Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın CHP ve İş Bankası bağlantısı konusunda da, gerçekleri saptırıp, çarpıttığını belirtirken, "Ne benden önce ne de benim dönemimde Atatürk’ün vasiyetinden kaynaklanan tek kuruş CHP kasasına girmemiştir. " açıklamasını yaptı.

Baykal, Erdoğan’ın konuşması ile ilgili olarak Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı:

TEK KURUŞ GİRMEDİ

Başbakan’ın konuşmasına grup toplantımızda ayrıntılı cevap vereceğim. Ama şimdi şunu söylemek i stiyorum: Atatürk’ün vasiyetinden kaynaklanan İş Bankası hisselerinden dolayı bir tek kuruş CHP’nin kasasına girmemiştir. O paradan tek kuruş CHP için harcanmamıştır. Bu benden önceki genel başkanlar döneminde ve benim döneminde hep böyle oldu.

PARA ATATÜRK’ÜN

O para Atatürk’ün parasıdır. O paranın nasıl kullanılacağını Atatürk söylemiştir. Ama Atatürk’ün vasiyetini 12 Eylül döneminde ihlal ettiler. Onun kurduğu kurumları (Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumu) kapattılar. Atatürk’ün paranın verilmesi gerektiğini söylediği kurumları kapattılar. Kendi kafalarına göre kurumlar kurdular.

KENAN EVREN’İN KURUMLARI

Parayı, çıkardıkları bu yasa ile Atatürk’ün değil Kenan Evren’in kurduğu kurumlara vermemizi istediler. Bir süre verdik. Sonra baktık burada ciddi yanlış var, Hukuki tartışma içine girdik. Bu kanunu iptal ettirmeye çalışıyoruz.

ÇARPITIYOR

Başbakan bunları bile bile saptırma laflar ediyor, konuyu çarpıtıyor. Yaptığı değerlendirmeler tamamen çarpıtma. Olay, mal varlığını açıklayamamasıdır. Bir çarpıtması daha var. Yasalar kendisinin mal varlığını açıklamasına engel değil. Kendisi isterse açıklar. Yasak falan yok. Başbakan mal varlığını açıklayamadı. Önemli olan budur. Bu konu ucuz polemik değil, dünyanın en önemli konusudur. Benim söylediğim şudur: Açıkla.

Siyasetçi bir lokma bir hırkayla yaşayamaz

SOSYALİST Enternasyonal toplantısı için Atina’ya gelen CHP Lideri Deniz Baykal tarihi Akropol’ü gezdi. Gezi sırasında Baykal, Yunan düşünürü İsokrates’in sözünün hatırlatılarak, "Politikacılar, politikadan ayrıldıkları gün politikaya atıldıkları günden daha fakir olmalıdırlar. Bu konuda ne diyorsunuz?" diye sorulan soruya şu cevabı verdi: "Siyasetçinin ekonomik değişiklikleri olabilir ama ahlaka, yasalara, hukuka uygun olmalı. Siyasetçilerin hayata sırtını dönmesi, bir lokma bir hırka ile yaşamasının istenmesi doğru değil. Papazlardan bile böyle bir şey istenmiyor. Tabii siyasetten kaynaklanan zenginleşme uygun değil. En iyisi kayyum sisteminin getirilmesi. Şeffaf olmak gerekir. Ancak siyasetçiden uygulanması zor taleplerde bulunmaya da hakkımız yok. Siyasetçi de insan ama hesabını vermeli, nereden ne aldığı belli olmalı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!