Sapık fetvalar

Güncelleme Tarihi:

Sapık fetvalar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Adnan Hoca müritlerine, ‘‘Normal seks günah... Anal ve oral seks yapın’’ fetvası vermiş. Sapık ilişkiler sırasında bir kişi de gözcülük yapmış.

SORGULARI süren 'Adnan Hoca' lákaplı Adnan Oktar'ın müritlerinin verdiği ifadeler dehşet verici.

Bazı müritleri, Adnan Hoca'nın, 3 yıl önce kendilerine bir fetva vererek normal seksi yasakladığını ve ‘‘Oral ve anal seks yapın’’ talimatı verdiğini, sapık ilişki sırasında, bir kişinin de gözcülük yaptığını ifade ettiler.

Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılarak, Adnan Hoca'nın müridi olan çocuklarını teslim alan bazı ailelere, polisler tarafından öğütler verildi.

DOĞRULADILAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'nde 3 gündür sorgulanan Adnan Hoca ve 'Merkez Komite' denilen 25 yardımcısının, müritlerin ortaya attığı seks iddialarını doğruladıkları belirtildi.

Adnan Hoca'nın, ‘‘Normal seks günah, oral ve anal seks yapın’’ fetvasını, resmen evli olmayanlar için, gayrı meşru doğumları önlemek için verdiğini söylediği öğrenildi.

HAYAL KIRIKLIĞI

Adnan Hoca ve müritlerinin bazı kurbanlarının, gruba nasıl katıldıklarını ve uğradıkları hayal kırıklığını ise ‘‘Hepsi yakışıklı, bir o kadar da Atatürkçü ve milliyetçi insanlardı. Kamuoyunda olumsuz bir imajları bulunmasına rağmen, yaşantılarını gördüğümüzde, hiç de kötü insanlar olmadıklarına karar verdik. Ancak kısa süre sonra içinde bulunduğumuz batağı farkettiğimizde, iş işten geçmişti. Kimseye bir şey anlatmamamız için, sürekli tehdit ediliyorduk’’ diye anlattıkları belirtildi.

Aileler şikayetçi

Polis yetkilileri, pişman olduklarını ve istemeden kendilerini bataklığın içinde bulduklarını söyleyen bu kişilerin ailelerini, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne davet ettiler. Ailelere, Adnan Hoca ve örgüt içindeki sapık ilişkileri detaylı bir şekilde anlatan polis yetkilileri, bundan sonra duyarlı olmalarını öğütledikten sonra, çocuklarını teslim ettiler. Ailelere ayrıca, Adnan Hoca ve örgütün üst düzey yöneticilerinin, sapık ilişkilere yönelik verdikleri ifadelerin de anlatıldığı belirtildi.

3 GÜN EK SÜRE

Çocuklarının saplandığı bataklıkla ilgili ayrıntılı bilgi alınca çok sinirlenen 20 Adnan Hoca mağdurunun anne babası, polise resmen şikáyette bulundu. Ailelerin polisten, adlarının saklı kalmasını ve gelişmelerle ilgili basına bilgi verilmemesini rica ettikleri öğrenildi.

Olayla ilgili olarak, Adnan Hoca ve örgütünün 25 üst düzey yöneticisinin de aralarında bulunduğu 50 kişi için bugün 3 günlük ek gözaltı süresi alınacağı belirtildi.

POLİS ZORLUYORMUŞ

Öte yandan, Adnan Hoca ve arkadaşlarının vukatı Erdağ Abakay, müvekkillerinin tutuklanmasını ve zor durumda kalmasını sağlamak için, polisin ailelere, şikáyetçi olmaları yönünde baskı yaptığını öne sürdü. Abakay, bu hafta kendilerinin de bazı girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

BABUNA YALANLADI

Adnan Hoca'nın müritlerinden olduğu bilinen ve lösemi hastası olduğu için bir süre önce adına başlatılan kampanya sırasında dikkatleri üzerine çeken Dr. Oktar Babuna, son günlerde hakkında çıkan haberleri yalanlamak için, evinde bir basın toplantısı düzenledi.

İslam'a farklı yorum

Adnan Hoca ve Bilim Araştırma Vakfı olarak bilinen resmi kuruluşunun da yöneticisi olan yardımcılarının, gruba yeni katılan ve ‘‘Bu nasıl din, nasıl Atatürkçülük, nasıl milliyetçilik?’’ sorusunu yönelten müritlere, ‘‘Bu İslám'ın, Atatürkçülüğün ve milliyetçiliğin değişik bir yorumu’’ karşılığını verdikleri ifade edildi. Bu arada, hüngür hüngür ağlayarak ifade veren ve Adnan Hoca ile örgütünün sapık ideolojilerini gözler önüne seren 35 kişi, önceki akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Tarihi eser için baskın

ADNAN Oktar ve müritlerinin kaldıkları Silivri ve Kandilli'deki iki eve dün akşam, tarihi eser baskını yapıldı. Mali Şube ekipleri ile tarihi eser uzmanlarından oluşan kalabalık bir ekip, dün akşam saat 17.00 sıralarında, Adnan Hoca'nın Silivri Fener Köyü yakınlarındaki 'Pembe Köşk' olarak adlandırılan devasa köşküne baskın yaptılar. Uzmanlar, çok ağır ve sabit oldukları için yerlerinden alınamayan çok sayıda heykel ve sanat eserinin fotoğraf ve görüntülerini aldılar. Bu görüntü ve fotoğrafların, tarihi eser uzmanları tarafından inceleneceği ve kaçak olup olmadığının belirleneceği açıklandı. Silivri'deki çalışmalarını tamamlayan polisler ve tarihi eser uzmanları, daha sonra Adnan Hoca'nın Kandilli'deki evinde bulunan eserleri de aynı şekilde görüntüleyip, saydılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!