Sapanca Gölü'nün şaşırtan görüntüsü

Güncelleme Tarihi:

Sapanca Gölünün şaşırtan görüntüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 11:07

İçme suyu havzası olan Sapanca Gölü'nün derinliklerinde çekilen görüntü şoke etti.

Haberin Devamı

Sakarya ve Kocaeli’nin bir bölümünün içme suyu kaynağı olarak da kullandığı, Sapanca Gölü’nde iki dalgıç tarafından çekilen görüntülerde su içinde görüş mesafesinin 3 metrenin altında olduğu belirlendi.

İŞTE SAPANCA GÖLÜ'NÜN O GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), 620 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşıladığı, Sakarya’nın da içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nden içme suyu alınan noktalarda temizlik yaptırıyor. Yılda iki kez Sapanca Gölü’nün 15-18 metre derinliklerinde bulunan su alım ünitesi ve boruların dalgıçlar tarafından temizlenmesi sırasında kamera ile çekim de yapıldı. En derin noktası 61 metre olan Sapanca Gölü’nün 15- 18 metre derinliğinde çekilen görüntülerde gölde görüş uzaklığının 3 metre altında olduğu görüldü. Göl sularının bulanıklığı nedeniyle dalgıçlar gölün içerisinde temizlik yaparken ışık kullanmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, gölden alınan numuneler ışığında su alım ünite noktalarının su kalitesi yüksek derinliklere taşındığını belirterek, "Uzmanlarımız Sapanca Gölü’nden sürekli numune alıyor. Farklı nokta derinliklerden alınan bu numunelere göre su alım noktasındaki derinliklerde değişikliklerde yapmaktayız. Bazı dönemlerde 18 metre derinlikler bazı zamanlarda ise 15 metre derinlikten su alıyoruz" dedi.

SAPANCA GÖLÜ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / FOTO GALERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!