Şanlıurfa'da sel faciası: 8 ölü, 8 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada sel faciası: 8 ölü, 8 kayıp
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Gözeli Köyü'nde, aniden bastıran sağanak yağışın ardından gelen selde, 8 kişi öldü, 8 kişi kayboldu, 1 kişi azgın sulardan boğulmak üzereyken son anda kurtarıldı.

15 dakikalık yağış sonrası Gözeli Deresi bir anda azgın nehire dönerken, Değirmendere mevkiindeki çukur alanda piknik yapan grup sele kapıldı. Piknikçilerden ikisi ise otomobillerini Gözeli Deresi üzerindeki köprüye sürüp kaçmaya çalıştı. Ancak selin köprüyü yıkması üzerine, bu iki kişi de, araçlarla birlikte azgın sularda kayboldu.

KÖYLÜLER YARDIMA KOŞTU

Piknikçilerin sulara kapıldığını gören köylüler, sadece 11 yaşındaki Ali Gökçek'i kurtarmayı başardı. Azgın sulara yenik düşenlerden Münire Gökçek, Münevver Göçmen ile Ahmet Oktan, eşi Selda, 32 yaşındaki Mikail Yılmaz, 20 yaşındaki Savaş Şen, 16 yaşındaki Eylem Yılmaz ve aynı yaştaki Aynur Yılmaz'ın ağaç köklerine takılan cesetleri köylüler tarafından bulundu. Selin, Fırat'a sürüklediği piknikçilerden ve köylülerden 8 kişi ise kayboldu. Kaybolan Mihriban Okatan, Fatma Okatan, Haydar Yılmaz, Fikriyet Yılmaz, Dilek Öztürk, İbrahim Yiğit, Sabiha Gökçek, Halit Gökçek'in bulunabilmesi için Atatürk Barajı'ndan su bırakılmasına bir süre ara verildi.

Olayda annesini ve yakınlarını kaybeden Gözeli Köyü Muhtarı Cuma Göçmen, felaketi şöyle anlattı: ‘‘Dereden bir gürültü koptu. İnsanlar ve bir araba sürüklendi. Annem oradaydı, o da öldü, cesedini bulduk. Cesetleri bulmada zorluk çekiyoruz.’’

Bu arada Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde dün ilçe merkezini basan sel 6 kişinin yaralanmasına neden oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!