Şanlıurfa'da gerginlik çıktı, polislerle BDP'liler çatıştı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada gerginlik çıktı, polislerle BDPliler çatıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 15:32

ŞANLIURFA’da, bağımsız adayların seçim büroları ile Kürt Demokrasi, Kültür ve Dayanışma Derneği’ne (Kürdi-Der) ait binaya molotof kokteyli atılmasını protesto yürüyüşü yapan BDP’liler ile polis arasında ’PKK marşı’ gerginliği çıktı. BDP’liler, seçim otobüsünden çalınan marşı kapatmak isteyen polislere saldırdı. Polisin de copla müdahale ettiği olaylarda 9 kişi gözaltına alındı. 5’i polis çok sayıda kişinin de hafif yaralandığı gerginlik, BDP’lilerin uzaklaşmasıyla son buldu.

ŞANLIURFA'DA POLİS VE BDP ÜYELERİ ÇATIŞTI  / foto galeri

Aralarında BDP İl Başkan vekili Müslüm Kaplan’ın da bulunduğu yaklaşık 300 BDP’li, öğle saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’nde toplandı. Dün gece molotof kokteyli atılarak hafif hasar gören Kürdi-Der önünde ellerine yazısız siyah dövizler alarak slogan atan grup, son günlerde bağımsız milletvekili adayları ve derneklerine yönelik kasıtlı provakasyon başlatıldığı iddiasında bulundu. Aralarında kadınların da bulunduğu grup adına gazetecilere açıklama yapan BDP İl Başkanvekili Müslüm Kaplan, bugünün "Kürt Dil Bayramı" olduğunu anlatırken, şöyle dedi:

"80 yıldır bize ait her bayram cehenneme çevriliyor. Güvenliğimizi sağlamakla görevli olan polisler de, son günlerde desteklediğimiz adaylara ve Kürdi-Der’e yönelik saldırılarla ilgili bizi suçlamaya başladılar. Ama bilinmeli ki; bu son günlerdeki saldırılan aynı amaçla, aynı kişiler tarafından yapılıyor. Tüm bu yaşananların sorumlusu AKP’nin Emniyet Müdürü ve AKP’nin valisidir."

Kürtçe ve Türkçe slogan atan yaklaşık grup daha sonra Atatürk Bulvarı üzerindeki KCK/TM operasyonunda tutuklanan BDP’nin desteklediği bağımsız aday İbrahim Ayhan’ın seçim bürosuna doğru yürüyüş başlattı. Kalabalığın yürüyüşüne eşlik eden seçim otobüsünden Kürtçe sözde PKK marşı çalınmaya başladı. Bunun üzerine Güvenlik Şube Müdürü Alparslan Hersanlıoğlu otobüse binerek çalınan parçayı susturmak istedi. Polis müdürünün bu davranışını gören grup, otobüse yönelerek polise engel olmaya çalıştı. Bu sırada kalabalıkta bulunan bazı kişiler otobüse girmek isteyip, polislere taş ve çevrede buldukları cisimleri atmaya başladı. Çıkan gerginlik üzerine bulvarda önlem alan polisler, gruptakilere copla müdahale etmeye başladı.

5 POLİS YARALANDI

Çıkan gerginlikte BDP’lilerin attığı taşlara hedef olan 5 polis memuru ile bazı göstericiler hafif şekilde yaralandı. Polisler de, kendilerine direnen kişileri ellerini kelepçeleyerek gözaltına aldı. Takviye polislerin görevlendirildiği bulvar üzerinde kısa süreli trafik akışı dururken, yaralanan polis memurları ambulansla Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Çıkan gerginlik sırasında kalabalıktan atılan taşlar nedeniyle çevrede bulunan bazı işyerlerinin camları kırılıp, hasar oluştu. Yaşanan gerginlik sırasında polise direnen 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 9 kişi, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Gerginlik, BDP’lilerin bulvar üzerinden ayrılmasıyla son bulurken, polis kent genelinde güvenlik önlemlerini artırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!