Şanlıurfa'da Büyükşehir heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada Büyükşehir heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 13:33

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Daha önce “büyükşehir” unvanına sahip bir çok kentten daha büyük olan Şanlıurfa'da konunun merakla takip edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Çıkan yasayı görmek ve değerlendirmek gerektiğini ifade eden Fakıbaba, “Tabi ki, 'büyük' kelimesi bile insanı rahatlatıyor. Büyük kelimesi hoşumuza gidiyor ama bu büyük bize ne getirecek, onu çıkan yasaya bakmak lazım. Yani bir defa yasa çıkacak, nasıl çıkacak, sınırlar nereler olacak, bunun avantajı olacak mı, çıkar çıkmaz uygulanacak mı? Yoksa 2014 seçimlerinden sonra mı uygulanacak? Bunları görmeden sadece büyük kelimesi, tabi ki benim de hoşuma gidiyor büyükşehir olmak ama yasayı görmek lazım” diye konuştu.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin de, kararın bir an önce çıkmasını beklediklerini ifade ederek, “Şehrin daha iyi yönetilmesine, gelirlerinin artmasına vesile olacak diye bakıyoruz” dedi.

Kentlerin gelişip, modernleşmelerinin ticarete de katkı yaptığını dile getiren Ertekin, “Burada bir kişi tesis yapmak istediği zaman sosyal yaşantıya da bakıyor. Çünkü getireceği yönetici kesimi sosyal hayatı da düşünüyor. Şehrin büyükşehir olması, sosyal hayatın gelişmesine katkı sağlar” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!