Åžanlıurfa'da araç yakan PKK yandaşı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada araç yakan PKK yandaşı tutuklandı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 07, 2011 18:51

ŞANLIURFA’da, üzerine benzin döktükleri bir otomobili yakmaya çalışan 3 kişiden 2’si, polisler tarafından kovalamaca sonucu yakalandı. Adliyeye sevk edilen 20 yaşındaki Ferman Fidan, ’PKK terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklanırken, 16 yaşındaki şüpheli ise yaşı küçük olduğu için serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirildiği tarih olan 15 Şubat öncesi, yasa dışı gösteri ve araç yakma olaylarına karşı güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Kentin ara sokaklarında da yaya olarak devriye görevi yapan polis, dün gece geç saatlerde Süleymaniye Mahallesi’nde ellerinde siyah poşet ile yürüyen 3 kişiyi durumundan şüphelenerek takibe başladı. Polis, Süleymaniye Mahallesi 1792. Sokak’ta park halindeki 63 NK 764 plakalı otomobilin üzerine ellerindeki poşette bulunan pet şişe içerisindeki benzini döken kişilere durması için uyarıda bulundu. Polisin uyarısı üzerine kaçmaya başlayan şüphelilerden 2’si, kovalamaca sonucu yakalandı. Gözaltına alınan ve daha önce de aynı suçtan haklarında işlem yapıldığı belirlenen şüphelilerden 20 yaşındaki Ferman Fidan Terörle Mücadele Şubesi’ne, lise öğrencisi olduğu saptanan 16 yaşındaki İ.Y. ise Çocuk Polisi Şubesi’ne götürüldü. Kaçan diğer kişinin ise kimliğinin saptanarak yakalanması için çalışma başlatıldı.

Sorgulamaları tamamlanan ve akÅŸam saatlerinde Adliye’ye sevk edilen şüphelilerden Ferman Fidan, ’silahlı terör örgütüne üye olma’, ’terör örgütü propagandası yapmak’ ve ’kamu malına zarar vermek’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ä°.Y. ise 18 yaşından küçük olduÄŸu için ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılarak, ailesine teslim edildi.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!