Sanki oyun

Güncelleme Tarihi:

Sanki oyun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 00:45

Türkiye’deki kuş gribi olaylarına yabancı basın Türk basını kadar ilgi gösteriyor. Yabancı haber ajansı muhabirleri kimi bölgelere bizzat giderek yerinde bilgi alırken, genellikle Türk vatandaşı olan foto muhabirlerinin çektikleri farklı fotoğraflar da dünya basınına servis yapılıyor.

AP ajansı için çalışan Osman Orsal da, Gaziosmanpaşa’da imha edilmek üzere ördeklerini hiçbir önlem almadan elleriyle yetkililere teslim eden bu çocuğun görüntüsünü yakalamış. Benzer görüntüler Türkiye’nin doğusunda da var. Yani genel bir duyarsızlık...

Gümrükte yakalandı
/images/100/0x0/55ea460bf018fbb8f875554d


ŞANLIURFA’nın Akçakale İlçesi’nden, yakınlarıyla yatılı bayramlaşmak isteyenler, Suriye tarafına geçmeye başladı. Geçimini horoz dövüştürerek sağlayan Ali Kaydo, kuş gribi nedeniyle itlaf edilmesinden korktuğu 1500 YTL değerindeki dövüş horozu ile 2 tavuğunu fırsattan istifade edip Suriye’nin Rakka Kenti’nde yaşayan akrabası Abdullah Anceni’ye göndermeye çalışırken yakalandı. Plastik domates sandığı içindeki horoz ve tavuklarla sınır kapısına gelen Kaydo’dan şüphelenen görevliler, yaptıkları aramada buldukları horoz ile 2 tavuğa elkoydu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!