Saniye saniye anne dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Saniye saniye anne dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2013 00:00

Samsun’da yaşayan Fatma-Arslan Hancı çiftinin, 2008 Mayıs’ında Selma adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Aile, kalça çıkığı olduğu için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdükleri çocuklarının felç geçirdiğini ve bir daha yürüyemeyeceğini öğrendi. 2009 Ekim’inde çiftin ikinci çocukları Özlem dünyaya geldi. Ateş, öksürük ve morarmalar yaşayan Özlem’e teşhis konulamadı.

Haberin Devamı

YARIM SAATTE BOĞDU, DÖNÜP UYUDU

İddiaya göre, Fatma Hancı (26), 2009 Ekim’inde, beşikte uyuyan kızları Özlem’in ağzını ve burnunu eliyle yarım saat kadar kapattı, hareketsiz kalınca da uyudu. Sabah uyandığında bağırarak eşine haber verdi. Özlem, köy mezarlığında toprağa verildi. Anne Hancı, yürüyemeyen 2.5 yaşındaki Selma’yı da, televizyon izlerken ağzını ve burnunu beş dakika kadar kapatarak öldürmek istedi. Çocuk hareketsiz kalınca, eşini çağırdı. Arslan Hancı, kızının yüzüne su dökünce Selma kendine geldi. Eşi işine dönünce, Fatma Hancı, tekrar küçük kızın ağzını ve burnunu eliyle kapatarak nefessiz bıraktı. Çocuk, sırt üstü düşünce de yine eşine haber verdi. Bu kez Selma kendine gelmedi. Hastanede öldüğü belirlenen Selma da köy mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

HASTANE ŞİKÂYET ETTİ

Çiftin 2012 Temmuz’unda Özge adını verdikleri bir kızları daha oldu. Kalbinde delik tespit edilen Özge, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırıldı. 22 Ekim 2012’de, kızının yanında tek başına kalan Fatma Hancı’nın bebeğini öldürmek istemesi, güvenlik kameralarına takıldı. Hastane personeli, görüntüler üzerine şikayette bulununca, Fatma Hancı, tutuklandı. Polis ifadesinde iki kızını öldürdüğünü, Özge’yi de öldürmeye çalıştığını kabul eden Hancı, savcıya ise, kızlarının hastalıktan öldüğünü iddia etti. Hancı, Özge bebekle ilgili ise, “Çocuğumun ağzını kapatırsam nöbet geçirir ve doktorlar gelip teşhis koyar diye böyle davrandım” dedi.

2 KEZ ÖMÜR BOYU

Fatma Hancı, Özge’yi öldürmeye teşebbüs suçundan, Samsun’da 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Vezirköprü’de açılan davada da iki çocuğunu öldürmekten iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Hancı, akli dengesinin araştırılması için hastaneye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!