Sanık ’silah patladı’ diyor ama kurşun arkadan girmiş

Güncelleme Tarihi:

Sanık ’silah patladı’ diyor ama kurşun arkadan girmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2008 00:00

Güvenlik görevlisi Necmi Akın’ı öldürmekten yargılanan Eski İstanbul Emniyet Müdürü Şükrü Balcı’nın oğlu Ertuğrul Balcı, mahkemede silahın boğuşma sırasında patladığını söyledi.

Akın’ın eşi Aynur Akın ise "Eşim 100 kg ağırlığında, 1.87 boyunda. Sen onla boğuşabilir misin. Kurşun da arkadan sırtından girmiş" dedi.

Gayrettepe’deki Discorium adlı barın güvenlik görevlisi Necmi Akın’ı kurşunlayarak öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Şükrü Balcı’nın oğlu Ertuğrul Balcı, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, olay öncesi iki kadeh şarap içtiğini, sarhoş değil çakırkeyf olduğunu ileri sürdü. Ertuğrul Balcı, "Arkamdan küfretti. Bu sırada cebimde duran tabancamı çekti. Koluna yapıştım. Arbede çıktı ve silah peş peşe patladı. Yere yığıldı. Bir hayata mal olacağımı, hapse düşeceğimi bilemezdim. Oldukça üzgünüm" dedi. Ertuğrul Balcı’nın avukatı olay yerinde keşif yapılmasını talep etti. Mahkeme keşif talebinin daha sonra değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
/images/100/0x0/55ea7dcef018fbb8f883733c


Adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Necmi Akın’ın 2.5 yıllık eşi Aynur Akın, "Eşimin Kürtler’e küfür ettiğini söylüyor. Ben Kürt’üm. Öyle olsa Kürt ile evlenir mi" dedi. Eşinin 1.87 boyunda, 100 kilo ağırlığında bir erkek olduğunu da söyleyen Aynur Akın, "Sanık ’Silah patladı’ diyor. Oysa kurşun arkadan gelmiş. Sen onun kolunu nasıl tutabilirsin. Boğuştuğunu söylüyor. Senin onunla boğuşman imkansız" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!