Sandy’nin açtığı yara sarılamıyor

Güncelleme Tarihi:

Sandy’nin açtığı yara sarılamıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2012 09:52

ABD'nin Doğu sahillerini fena vurarak, 66 kişinin ölümüne yol açan Sandy kasırgasının çıkaracağı bilanço ekonomik krizden çıkma mücadelesi veren yetkilileri korkutuyor. Sandy kasırgasının açmış olduğu yaraları sarmakta zorlanan Amerikalılar Başkan Obama ve New Jersey’nin Cumhuriyetçi valisi Chris Christy ile yakınlaşmaları ülkedeki partizanlığı sona erdirmek için güzel bir adım olacak diye umutlandılar.

Haberin Devamı

ABD başkanlık seçimlerine dört gün kala, Başkan Barack Obama’nın felaketten en büyük payı alan New Jersey’yi ziyaret ederken daha günler öncesine kadar Cumhuriyetçi Parti'den en büyük kritikleri alan New Jersey Valisi Chris Christy ile yakınlaşması, medyaya yansıyan sarılma görüntüleri, seçim öncesinde Washington’da partizanlığa son verecek güzel bir örnek olarak gösterildi.

Christy’nin kasırga sonrasında yaptığı ilk basın toplantısında Başkan Obama ile gece yarısı defalarca telefonda konuştuğunu, kendilerine her türlü desteği vereceğini söylediğini belirtmesi, Obama’nın ise konuşmalarında New Jersey’nin Cumhuriyetçi valisi Christy hakkında övücü sözler söylemesi medyaya "Cadılar Bayramı’ndaki Sevgililer Günü" ve "Bir Sandy Aşk Hikayesi" şeklinde yorumlandı.

Haberin Devamı

ABD'de halkın büyük tepkisini çeken "Washington’daki partizanlık" karşısında Başkan Obama’nın seçim öncesinde Cumhuriyetçi Parti’nin güçlü sesi Christy ile yakınlaşması Başkan adayı Mitt Romney’yi tedirgin ederken, Cumhuriyetçi aday iki gün ara verdiği seçim kampanyasına Florida’da yeniden hız verdi.

‘OBAMA, SAKIN NEW YORK’A UGRAMA!’

Başkan Obama, New Jersey’de felakete uğrayan bölgeleri gezmesine rağmen, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’ün "Sakın New York'a uğrama, herkes çalışıyor sana ayıracak vaktimiz yok." şeklindeki uyarısı ile yolunu Wisconsin, Nevada ve Ohio eyaletlerine çevirdi.

NEW YORK’TA TRAFİK KAOSU

New York borsasının iki gün aradan sonra açılmasına rağmen işler hiç iyi gitmiyor. Çarşamba günü Manhattan'a işlerine gitmeye çalışan milyonlarca Amerikalı saatlerce trafikte perişan olurken, Manhattan'ın yarısının elektriğinin henüz olmayışı, içini su basan metronun kapalı oluşu, şehirdeki trafiği Arap saçına döndürdü. Bloomberg geç de olsa farkına vararak Manhattan'a giren araç trafiğini azaltmak için köprü ve tünellerden geçecek araçların tümünden en az üç yolcu bulunma şartı getirdi. Okullar üçüncü günde de kapalı kalırken, elektriği henüz bağlanamayan çok sayıda hastane boşaltılmak ve hastalar transfer edilmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

NEW YORK METROSU GÖL OLDU / FOTO GALERİ


NBA MAÇI İPTAL

New York'un iki NBA takımı New York Knicks ile Brooklyn Nets arasında oynanması gereken ilk maç ise ileri bir tarihe kaydırıldı.

MARATON KOŞULACAK MI?

Pazar günü koşulması gereken New York maratonu ise iptal edilme tehlikesi yaşıyor. Yetkililer elektrik gelmeden ve caddeler temizlenmeden maratonun koşulamayacağını söylerken halen iptal kararının çıkmamasının sponsorların son güne kadar beklemek istemesinden kaynaklandığı iddia edildi.

OTOBANLARDA BENZİN KUYRUĞU

Haberin Devamı

New York’un Long Island bölgesinde evlerin yüzde 90’ında, New Jersey’de yüzde 85’inde elektriğin henüz bağlanamaması, bu yüzden benzin istasyonlarının çalışamaması hayatı çok olumsuz etkiledi. New Jersey otobanları üzerindeki benzin istasyonlarına girebilmek için kilometrelerce kuyruklar oluşurken, halk cep telefonlarını da otomobillerinin aküsünü kullanarak şarj etme yoluna gittiler. Yetkililer elektriğin tüm bölgelerde geri gelmesinin 10 gün daha sürebileceği ve Sandy’nin New York’a maliyetinin en az 20 milyar dolar tutacağını belirtiyorlar.

HOBOKEN'DA 20 BİN KİŞİ MAHSUR

New Jersey’nin Manhattan’a bakan 50 bin nüfuslu sahil kasabası Hoboken’da ise halen 20 bin kişi sokakları su bastığı için evlerinde mahsur kurtarılmayı bekliyorlar. Deniz seviyesin altında bulunan Hoboken’daki sular diğer semtlere göre daha yavaş çekildiği için buradaki kurtarma çalışmalarının en az iki gün daha devam edeceği kaydedildi. Yetkililer çevredeki halka ellerinde varsa şişme bot getirmeleri çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!