Sandıktan taşacağız

Güncelleme Tarihi:

Sandıktan taşacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çorlu mitingine katılan DSP Lideri Ecevit, Trakya adaylarını tanıttı. Ecevit, DSP'nin tek başına iktidara hazır olduğunu kanıtladığını belirterek, ‘‘Türkiye'de DSP zamanı’’ dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, tek başlarına iktidara talip olduklarını belirterek, ‘‘Şimdi meydanlara sığmıyoruz, seçimlerde sandıklardan taşacağız. Dünyada Türkiye, Türkiye'de DSP zamanı’’ dedi.

Çorlu Havalimanı'nda Çevre Bakanı Fevzi Aytekin ile Tekirdağ Valisi Zeki Şanal tarafından karşılanan Ecevit'e, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ile çok sayıda milletvekili eşlik etti.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Ecevit, soğuk havaya rağmen kendisini dinlemeye gelen yaklaşık 6 bin kişiye hitap etti. Partisinin Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ milletvekili, belediye başkan adaylarını tanıtan Bülent Ecevit, iktidarın partileri yıprattığını, ancak DSP'de bunun tersi olduğunu savundu.

Ecevit, ‘‘DSP'de Türkiye'yi yönetecek kadrolar yok sanılıyordu. DSP iktidara hazır değil deniliyordu. İktidara geldik, ülkeyi yönetecek kadrolarımızın olduğunu kanıtladık’’ dedi.

Konuşmasının sonunda 18 Nisan'da DSP'nin tek başına iktidara hazırlandığını belirten Ecevit, ‘‘İlginç bir durumla karşı karşıyayız, DSP'siz bir hükümet tasavvur edilemiyor. FP Genel Başkanı Recai Kutan bile en iyi ortaklığı DSP ile yaparız diyor. Talibimiz çok’’ dedi.

Devlete barış getirdik

Çorlu'da konuşan Başbakan Ecevit, devlet kurumları arasında güven, huzur ve barışın sağlandığının altını çizerek, ‘‘Kurumlar aynı kurum ama hükümet farklı, bizim anlayışımız farklı. Abdullah Öcalan'ı gidip Kenya'da yakalayıp Türkiye'ye ben getirmedim. Türk devleti yakaladı. Apo'nun yakalanmasıyla Yunanistan'ın ipliği pazara çıktı’’ dedi. Başbakan'ın, sözleri miting alanında toplanan kalabalık tarafından ‘‘Kahrolsun PKK’’ sloganıyla kesilirken, Ecevit, şöyle devam etti: ‘‘Yunanistan'ın nasıl sözde müttefik olduğunu ve Türkiye'ye karşı terörist yetiştirdiğini şimdi bütün dünya biliyor. Yunanistan'ın en kısa zamanda bu ayıptan kendisini kurtarmasını diliyorum. Bunun sebebi Yunan halkı olamaz, gözünü hırs bürümüş 3-5 politikacıdır. Batı dünyası Yunanistan'la Türkiye'yi kendi başlarına bırakırsa, çok iyi dostluk ilişkileri kurabiliriz. Ama ne zaman Batılılar bizim işlerimize karışırsa, Yunanistan sırtını batıya dayayıp Türkiye'yi işgal etmeye kalkmıştır. Onun için burada bir kez daha Batılı müttefiklerimize sesleniyorum. Bizim Yunanistan ile ilişkilerimize gölge etmeyin, başka ihsan istemeyiz. Bize Avrupa kapılarını kapatabilirler ama yüzlerce başka kapımız var. Biz Avrupalıyız, Ortadoğluyuz, Orta Asyalıyız, Karadenizliyiz.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!