Sandal'ın sahte fatura davası

Güncelleme Tarihi:

Sandalın sahte fatura davası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 14:48

Vergi ziyanına neden olduğu iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan pop müzik sanatçısı Mustafa Sandal, dava konusu faturanın sahte olmadığını söyledi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mustafa Sandal katıldı.

Haberin Devamı

Kimlik tespitinde mesleğini  "müzisyen" olarak bildiren Sandal,  suç tarihi olan 1996 yılında çok yoğun çalıştığını ve değişik illerde 100'den fazla konser verdiğini anlattı. 

Arka arkaya yapılan bu konserlerde, Meterol Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin, müzisyenlerin ve müzik aletlerinin taşınmasını sağladığını belirten Sandal, "Bu nedenle şirkete ödeme yapılmıştır. Ödeme karşılığında da fatura alınmıştır. Davaya konu olan fatura  sahte değildir" dedi.

Sandal'ın avukatı Ali Yüksel, davanın, vergi denetmenlerinin eksik ve hatalı soruşturmasından kaynaklandığını savundu. Meterol Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin 1996 yılının Mayıs ayında el değiştirdiğini belirten avukat Yüksel, vergi incelemesi sırasında şirketin eski sahibinin ifadesinin alındığını, ancak kendilerinin yeni sahipleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Bu nedenle İstanbul 3. Vergi Mahkemesi'nde dava açtıklarını, müvekkilinin mağdur olduğunu kaydeden Ali Yüksel, "Her yıl yüklü miktarlarda vergi ödeyen müvekkilimin, bahsi geçen miktara tenezzül etmesi mümkün değildir" dedi.

 Avukat Yüksel, Mustafa Sandal'ın duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. areste talebini kabul eden mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi
     
 SANATÇILARA ÖNERİ 

     
Duruşma çıkısında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sandal, kendisinden önce de bazı sanatçılara dava açıldığını hatırlatarak, sanatçıların muhasebe kayıtları konusunda dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi. 

İstanbul Adliye Sarayı'ndan çıkarken, seyyar Milli Piyango Bayii Kasım Demir'in bilet satmak istemesi üzerine, ikramiyenin ne kadar olduğunu soran Sandal, 800 milyar lira olduğunu öğrendikten sonra "Beni kurtarmaz" dedi.  Sandal, Demir'in ısrarı üzerine, bir adet çeyrek bilet aldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!