Sanayi üretimi umut veriyor

Güncelleme Tarihi:

Sanayi üretimi umut veriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2008 10:19

Dünyada ve Türkiye'de ekonomik büyümenin yavaşlayacağı yönündeki endişeler zirve yapmışken, nisan ayına ilişkin sanayi üretim rakamları umut verdi.

Haberin Devamı

TÜİK'in açıkladığı verilere göre Nisan ayındaki sanayi üretimi geçen senenin aynı ayına göre yüzd 6.3 artış gösterdi. Piyasadaki beklentiler ise yüzde 5 seviyesindeydi.
 
Sanayinin alt sektörleri düzeyine bakıldığında, nisan ayında madencilik sektöründeki üretim yüzde 1.1 azaldı. buna karşılık imalat sanayi sektörü üretimi yüzde 6.7, elektrik, gaz ve su sektörü üretimi de yüzde 5.2 artış gösterdi.

TAŞIT ÜRETİMİ İLK SIRADA

İmalat Sanayi Üretim Endeksinin 2008 yılı Nisan ayında 2007 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en yüksek artış yüzde 32.4 ile Taşıt Araçları ve Karoseri İmalatında gerçekleşti. Bunu yüzde 21,0 ile Kok Kömürü ve Rafine Edilmiş Petrol Ürünleri İmalatı ve yüzde 15,6 ile Tütün Ürünleri İmalatı takip etti.

Haberin Devamı

Açıklanan rakamları değerlendiren Finansbank Ekonomisti İnan Demir, sanayi üretimindeki artışın büyüme cephesindeki korkuların pek hayata geçmediğini gösterdiğini ifade etti. Demir, "Yurtdışında yaşanan kredi krizinin reel tarafı da etkileyeceği beklentisi hakimdi. Ancak yüksek ihracat performansı sanayi üretiminde etkili oldu. Ama bunun ne kadar daha devam edeceği önemli" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!