Sanayi devi Krupp-Thyssen Pekineller'e sponsor oldu

Güncelleme Tarihi:

Sanayi devi Krupp-Thyssen Pekinellere sponsor oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük sanayi devlerinden Alman Krupp-Thyssen firması, Güher-Süher Pekinel kardeşlerin sponsoru olma kararı aldı. Olağanüstü uyumlarıyla dünyanın önde gelen piyanistleri arasında yer alan Pekinel ikilisi, ünlü Alman sanayi kuruluşunun dünya kültür elçisi olarak konserler verecek. Pekinelle'in firma tarafından hakları satın alınan iki plağı da Krupp-Thyssen logosu ile dünyaya dağıtılacak.

Pekinel kardeşler, küçük yaşta devlet bursuyla müzik öğrenimi için gittikleri Almanya'nın büyük kentlerinden Essen'de, sanat ve siyaset çevrelerini buluşacağı bir gala konseri verecekler. 20 Şubatta yapılacak olan galayla birlikte iki kardeşin ‘‘kültür elçiliği’’ görevi de başlayacak.

Güher-Süher Pekinel kardeşler, bu ay sonunda Jacques Loussier'nin kendileri için caza uyarladığı Bach'ın üç ayrı piyano konçertosunu seslendirerek bir ‘‘ilk’’e de imza atacaklar. Warner Bros'a ait Teldec firması için yapılacak olan çalışma, üç piyano konçertosunu ilk kez bir plakta birleştirecek. Albümün kaydı, Paris Bastille Operası Stüdyoları'nda gerçekleştirilecek.

Pekineller, bir diğer ‘‘ilk’’i de ünlü şef Sir Neville Marriner yönetimindeki Londra Filarmoni Orkestrası ile hayata geçirecekler. İngiltere'nin en önemli klasik müzik şirketlerinden ‘‘Chandos’’ firması için stüdyoya girecek olan ikili, Bruch, Mozart ve Mendelson'un piyano konçertolarını ilk kez aynı albümde yorumlayacaklar. Pekineller, nisan ayında da yine aynı firma için Brahms ve Çaykovski'den oluşan bir resital programının kaydını yapacaklar.

Müzik otoriteleri Krupp-Thyssen desteğinin Pekinel kardeşlerin sanat dünyasında yeni ufuklar açacağını ve Türkiye'nin dış tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını belirtiyorlar. Pekineller, şu sıralarda Hamburg, Frankfurt, Essen ve Stuttgart şehirlerini içeren bir turnede bulunuyor.

Alman basınında övgü yağıyor

Hamburg'taki Grossen Musikhalle'de verdikleri konserde Mozart'tan Debussy'e kadar, klasik müziğin devleriyle dinleyicileri buluşturan piyanist kardeşler Güher-Süher Pekinel'e Alman basınında övgü yağdı. Die Welt Gazetesi, ‘‘Orijinal, nükteli ve ustaca’’ başlığını atarak piyanonun iki yanında oturan kardeşlerin hiç göz temasında bile bulunmadan iletişim sağladıklarını belirtti. Die Welt, ‘‘Grossen Müzikhalle'de çoşkuyla karşılanan bir Pro-Arte konseri’’ diye yazdı. Die Welt Gazetesi, ‘‘İstanbullu ayrılmaz piyano ikilisi’’ diye başlık attığı bir başka yazısında ise Pekinel kardeşlerin müzik eğitimleriyle ilgili bilgi verdi ve sanat hayatları boyunca birbirlerinden ayrılmadıklarını, hobi olarak da resim yaptıklarını belirtti.

Hamburger Abendblatt Gazetesi ise ‘‘Büyüleyici, efsanevi ve insani’’ başlığını kullandı. Gazete, ikili piyano konusunda uzmanlaşan kişilerin aklına Fransız piyanistler Katia-Marielle Labeque ile birlikte Güher ve Süher Pekinel çiftinin adının geldiğini yazdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!