Sanatçılar Tekel işçileriyle kahvaltı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılar Tekel işçileriyle kahvaltı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2010 14:55

BAZI sinema, tiyatro sanatçıları Maltepe'de Tekel işçileri ve aileleriyle simitli kahvaltı yaptı. Maltepe Nazım Hikmet Kültür Evi'ndeki kahvaltıda Ataol Behramoğlu, Orhan Aydın, Selçuk Uluergüven, Yavuz Top, Erkan Oğur, Nejat Yavaşoğulları, Yılmaz Onay ve Pınar Sağ'ın da aralarında bulunduğu sanat, sinema, tiyatro ve müzik dünyasından birçok sanatçı yer aldı.

KAHVALTIDAN FOTOĞRAFLAR

Tek Gıda İş şube başkanlarının da katıldığı ve simitli kahvaltıda konuşan Şair Ataol Behramoğlu, beraber kahvaltı yaptıkları Tekel işçilerinin mücadelesine destek verdiğini ifade ederek “Tekel işçilerinin mücadelesi sadece iktidara değil emperyalist güçlere karşı”dedi.

ASIL AÇILIM BURADA

Dolmabahçe'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçılara verdiği kahvaltıya da atıfta bulunan Behramoğlu, “Umuyorum ki son yemek olur, artık bu şaklabanlık bitsin, artık maskeler çıksın herkes ne ise belli olsun” diye konuştu. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın da, “Biliyorsunuz bu ülkenin Başbakanı, ‘demokratik açılım’ adı altında bir Dolmabahçe tıkınmaları seansı düzenliyor. Biz de Nazım Hikmet Kültür Evi olarak olarak değerli sanatçı dostlarımızla ve aylardır gelecekleri için mücadele veren tekel işçileriyle yan yana gelerek asıl açılımın ne demek olduğunu insanlığa hatırlatmak istedik. ‘Dolmabahçe'deki kahvaltıya katılanlardan daha kalabalığız’ demek istemiyorum ama biz daha onurlu bir şey yapıyoruz”dedi.

Türk Halk Müziği sanatçısı Yavuz Top da tekel işçilerinin yanında olduklarını belirterek, “Tekel işçilerinin bu onurlu mücadelesini kutluyorum. Tekel işçileri hangarlarda oturup yatıyorlar deniliyor, devlet olaya böyle bakamaz” dedi. Tek Gıda-İŞ Cevizli Şube Başkanı Yunus Durdu ise, Tekel'de söylenildiği gibi insanların yan gelip yatmadığını kaydederek “Nasıl bir yan yatmadır bu ki; Tekel devletin en karlı kurumu olmuştur?” diye sordu.

Tiyatro sanatçısı Selçuk Uluergüven ise, “Bir cumartesi sabahı Tekel işçileriyle birlikte kahvaltı etmekten mutluyum. Bir sanatçının halkın içinde olması lazım. Bizlere sanatçı ünvanını iktidar vermez, bu payeyi halkımız veriyor. Başbakanların verdiği yemekler tarihte çok görüldü. Oraya gidenler tarihin karanlıklarına gömülüyor. Bu tür sanatçıların örnekleri çok fazla, şimdi isimleri bile hatırlanmıyor. Saraylarda yemek yiyenlerin, oraya sığınanların adı bile duyulmuyor” diye konuştu.

Türk Halk Müziğinin ünlü ismi Arif Sağ'ın gelini Pınar Sağ da “Bizleri birbirimize düşürmeye çalıştılar olmadı, ama ben onur duydum ki Ankara'da söndü sanılan ateşi bir kez daha alevlendiren tekel işçilerinin onurlu mücadelesini selamlıyorum. Biz böyle olursak birileri kendi alanlarında kendi çaplarında ancak kendilerini misafir ederler. Bizler hiçbir zaman Hızır Paşalarla yan yana gelmeyiz, bizler Pir Sultan Abdallarla yan yana geliriz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!