Sanatçı Metin Milli gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı Metin Milli gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2001 00:00


Deprem konutlarıyla ilgili dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla aralarında sanatçı Metin Milli’nin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Yetkililer, Metin Milli’nin olayla ilgili her hangi bir bağlantısının şu ana kadar saptanamadığını kaydettiler.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na ait sahte evrak kullanan bazı kişilerin deprem konut ihalesi aldıklarını belirterek bazı müteahhitlerden para topladığı belirlendi.

Olayla ilgili sanatçı Metin Milli’nin yeğeni Mehmet Engin Milli, Yılmaz Tekin, Halil İbrahim Ören, Mehmet Özbay, Mahmut Özbay ve Dilek Avcıbaş gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin Bayındırlık Bakanlığı’na ait sahte evrak kullanarak deprem bölgesinden 1050 konutluk ihale aldıklarını, bu konutları taşeron firmalara devretmek için müteahhitlerle görüştükleri, bu kişilerden komisyon aldıkları belirlendi. Organize Suçlar Şube Müdürlüğü yetkilileri, şu ana kadar 4 kişiden 500 milyar lira para toplayan şebekenin, taşeron firma müteahhitlerine teminat olarak da sahte çek verdiklerinin belirlendiğini kaydettiler.

Emniyet yetkilileri olay kapsamında sanatçı Metin Milli’nin de gözaltına alındığını bildirdiler. Yapılan sorgulama sonucu şu ana kadar Metin Milli’nin olayla bir ilgisinin bulunamadığını vurgulayan yetkililer, sanatçının serbest kalabileceğini söylediler. (a.a.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!