Sanat limana yanaştı

Güncelleme Tarihi:

Sanat limana yanaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:00

Haberin Devamı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul’da gerçekleşecek sergiler için mekân ihtiyacını karşılamak üzere Tophane’deki Antrepolardan 5 numaralı binayı İstanbul 2010 AKB Sanat Limanı olarak düzenledi. Mekân cumartesi günü 4 uluslararası sergiyle açıldı.

İstanbul’da gerçekleşecek yerel ve uluslararası sergilerin artık yeni bir mekanı var; AKB Sanat Limanı. Hafta sonu açılışı yapılan mekân, sadece sergilere ev sahibi değil, sanatçılara buluşma noktası da olacak.
AKB Sanat Limanı için altı aydır devam eden çalışmalar sonucunda Tophane’deki Antrepo 5’in 3 bin 600 metrekarelik iki katı sergiler için yenilendi. Esnek sergileme duvarlarıyla farklı sergilere, gösteri ve açık oturumlara olanak sağlayan Sanat Limanı’nın gerçekleştirilmesinde uluslararası çağdaş sanat merkezleri model alındı.
Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2010 yılı sonuna kadar kamusal bir sergi alanı olarak İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinliklerine tahsis edilen Sanat Limanı’nda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansına başvurmuş ve onaylanmış bağımsız bütçesi olan yerel ve uluslararası sergiler yer alacak.
Açılış için dört sergi
Antrepo 5’teki Sanat Limanı açılışını 4 uluslararası sergiyle yapıyor. Haziran ayı sonlarında İstanbul’da gerçekleştirilecek Güneydoğu Avrupa Zirvesiyle eşzamanlı olarak düzenlenecek “Kredi Ötesi-Çağdaş Sanat ve Karşılıklı Güven” sergisi, bölgede öne çıkan çağdaş sanat kavram ve üretimlerini sunacak.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nin çağdaş sanat üretimini kentin tamamına yaygınlaştırılmasını hedeflediği Taşınabilir Sanat Projesi kapsamında hazırlanan “ULUORTA” ve “Küçük Kara Balığı” sergileri de Sanat Limanı’nın açılışıyla birlikte izlenebilecek.
İstanbul’un belleğinde yer etmiş yedi obje, tespih, kahve fincanı, beşi bir yerde, rahle, lokumluk, hamam seti ve boyacı sandığının yedi Türk tasarımcısı tarafından yorumlanarak, çağdaş tasarımlarla yeni hallerini aldığı “İstanbul Otherwise” projesinin sergisi de mekânda olacak.

Haberin Devamı

Saramago 17 yıl sonra ülkesinde
DIŞ HABERLER
GEÇEN cuma günü Kanarya Adaları’nda 87 yaşında hayatını kaybeden Nobel ödüllü yazar Jose Saramago’nın naaşı dün 17 yıldır hasret kaldığı ülkesi Portekiz’e getirildi. Hükümetin kendisine sansür uyguladığını söyleyerek 1993 yılında Kanarya Adaları’na “sürgün”e giden yazarın naaşı orduya ait helikopterle getirildi. 1998 yılında Nobel ödülüne layık görülen Saramago’nın Portekiz bayrağıyla sarılı naaşı Lizbon şehrindeki City Hall’da sevenlerine açıldı. Yüzlerce kişi yazarın naaşını karanfillerle donattı. Portekiz hükümeti iki günlük resmi yas ilan etti. Katolik dünyasının merkezi Vatikan ise Saramago’nun ölümünü, polemik dolu ifadeler eşliğinde değerlendirdi. Vatikan’ın resmi yayın organı L’Osservatore Romano Gazetesi’nin önceki günkü sayfasında “Saramago din karşıtlığının akıl hocalarındandı. O, hiçbir metafizik inancı kabullenmeyen, hayatının son anına dek tarihsel materyalizme, bir başka deyişle Marksizme inatla bel bağlamış bir insandı” ifadelerine yer verildi.
Lizbon yakınlarındaki Azinhaga’da 1922’de dünyaya doğan Saramago’nun “İsa’ya Göre İncil” adlı yapıtı Katolik dünyasının büyük tepkisini çekmişti.

Haberin Devamı

Serseri Mayınlar ödüle doymuyor

Reha ERUS / ROMA
YÖNETMEN Ferzan Özpetek’in son filmi “Serseri Mayınlar”, İtalyan Sinema Yazarları Sendikası’nın düzenlediği ödül töreninde 5 dalda 6 “Gümüş Kurdele” ödülüne layık görüldü. Sicilya Adası’nın turistik deniz kasabasında yapılan ödül töreninde “Serseri Mayınlar”, “En İyi Komedi Filmi”, “En İyi Yardımcı Aktör (Ennio Fantastichini), “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” (Lunetta Savino ve Elena Sofia Ricci) En İyi Şarkı (La Prima Cosa Bela-Patty Pravo) ve “En İyi Görüntü” (Maurizio Calvesi) dallarında “Gümüş Kurdele” ödülünü kazandı. “Serseri Mayınlar” bugüne kadar toplam 23 ödül kazanmış oldu.

Opera geceleri devam ediyor

Haberin Devamı

MİTHAT Selection’un 13 yıldır aralıksız sürdürdüğü, “Opera Geceleri” bu yıl da devam ediyor. Konserler haziran, temmuz ve ağustos ayları boyunca, her hafta Pazar günü 21.00 – 22.00 saatleri arasında, Bağdat Caddesi – Mithat Selection Mağazası önünde gerçekleştiriliyor. Konservatuvar öğrencileri veya yeni mezunlarının oluşturduğu grupların sahne aldığı ve halka açık olarak gerçekleştirilen bu konserlerde, yerli ve yabancı pek çok popüler opera ve müzikallerden bölümler seslendiriliyor. İstanbul dışında Antalya’da da Konyaaltı Caddesi’ndeki Mithat Selection mağazası önünde her hafta Cumartesi günü 20.00-21.00 saatleri arasında, çeşitli gruplar sahne alacak.

Anadolu’nun ilk renkleri

Haberin Devamı

ANTİKÇAĞ ahşap boyama sanatının günümüze ulaşmış en önemli örneklerinden Tatarlı Tümülüsü’nün mezar odası, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla ilk kez Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi’nde sergileniyor. M.Ö. 5. yüzyılda Anadolu’da yaşamış insanların hayatı ve inançları hakkında önemli bilgiler veren sergi 26 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Ziyaretçiler; savaş, tören ve efsane sahnelerinin renkli şekilde resmedildiği eşsiz bir ahşap mezar odasıyla karşılaşacaklar.
2500 yıl boyunca hemen hemen hiç bozulmayan Tatarlı ahşapları, son kırk yıl içinde büyük ölçüde tahrip edildi. Bu nedenle mezar odasının tekrar ayağa kaldırılması, yüzlerce parçanın birleştirilmesi, orijinal malzemeye yapılan yeni eklemeler ve yapay bir çelik konst-rüksiyon sayesinde mümkün olabildi.

Haberin Devamı

Ayşe Nil Balcı, ilk sergisini açıyor
RESSAM Ayşe Nil Balcı’nın ilk kişisel sergisi bugün saat 18.00’de İzmir Alsancak’taki Kedi Kültür Sanat Merkezi’nde açılıyor. Sergi 30 Haziran tarihine kadar her gün saat 10.00-19.00 saatleri arasında görülebilir. Kedi Kültür Sanat Merkezi, Atatürk Cad. 386/A, Alsancak, İzmir.
Tel: 0 232 464 99 35.

Ustalar ve çıraklar

IŞIK Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen “Ustalar ve Çıraklar” sergisinin ikincisi 22 Haziran Salı günü saat 18.00‘de Galeri Işık Teşvikiye’de açılıyor.
Işık Üniversitesi GSF akademisyenleri ve öğrencilerinin yıl boyu sürdürdüğü çalışmalara dair resim, heykel, seramik ve baskıresim gibi farklı dallardan eserlerin yer aldığı sergi öğretmen ve öğrencilerini bir araya getiriyor. Teşvikiye Caddesi No: 152 Nişantaşı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!