Sanal ilaç baronuna mafya infazı

Güncelleme Tarihi:

Sanal ilaç baronuna mafya infazı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2012 00:00

ABD’de yasadışı yollardan servet sahibi olan Brian J. Weiss (31), internet üzerinden, sözde bağırsak temizleyici ve kırışıklık giderici kremler ile zayıflatıcı haplar ve şarapta bulunan resveratrol içeren tabletler satıyordu.

Haberin Devamı

ABD’de gündüz kuşağı televizyonunun en çok izlenen programını yapan Dr. Mehmet Öz’den izin almadan onun fotoğraflarını kullanıp reklam yapan Weiss, 2009 yılında yılında aralarında Öz ve Oprah Winfrey’in de bulunduğu 4 bini aşkın şikayetçinin dava açması üzerine, 34 milyon dolar tazminat ödemeye mahkûm edilmişti.

Tetikçi de intihar etti

Dolandırıcıların sonu trajik oldu. Geçen perşembe akşamı Weiss, New York kentindeki JFK Havalimanı yakınında bulunan Hilton Garden otelinde öldürüldü. Cinayet sonrasında güvenlik kameralarına yakalanan aynı gruptan 4 kişi olay yerinde yakalandı. Otel lobisinde cinayeti işleyen Gary L. Zalevsky’in (47) daha sonra kendisini vurduğu belirlendi.  New York polis şefi Raymond Kelly’nin ifadesine göre, Rus asıllı bu kişilerin mafya bağlantıları araştırılıyor. Kelly, Güney Florida’da yaşamalarına rağmen Brooklyn’de de evleri bulunan iki kurbanın birlikte internet üzerinden yeni bir vitamin hapı pazarlaması işine girmek istedikleri, ancak aralarında bir anlaşmazlık çıktığı  yönünde bilgiler aldıklarını da söyledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!