'Sana kadın bulucaz' tövbesi

Güncelleme Tarihi:

Sana kadın bulucaz tövbesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 13:02

Bursa'da, özellikle kent merkezindeki parklarda oturan yaşlı vatandaşları, kendilerini polis olarak tanıtarak dolandırdıkları iddia edilen 3 kişi, suçüstü yakalandı.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 3 yıl boyunca çeşitli aralıklarla yaşlı vatandaşların bazı kişiler tarafından aynı yöntemle dolandırılması üzerine harekete geçen ekipler, 20 kişilik bir tim kurdu.
Timde görevlendirilen ve vatandaşların kalabalık olduğu tüm parklarda gece gündüz nöbet tutan güvenlik güçleri, özellikle yaşlı vatandaşların yanlarına gelen kişileri takibe aldı.

Güvenlik güçleri, iki gün önce Orhangazi Parkı'nda oturan 74 yaşındaki Y.E'nin yanına gelen bir kişiyi takibe başladı. İzlendiğinden habersiz olan, Y.E'yi Tophane Mahallesi'nde bir camiye götüren Yüksel Y. (33), kendisini bekleyen Abdullah A. (54) ve İbrahim Y. (47) ile birlikte polis memurlarını görünce kaçmaya başladı. Zanlılar, kısa süreli kovalamacanın ardından yakalandı.

Haberin Devamı

Sorgulamada, zanlılardan birinin ilk olarak parklarda oturan yaşlı kişileri “kadın bulma” vaadiyle kandırdığı, ardından bir apartmana götürdüğü, bu sırada olay yerine gelen diğer 2 zanlının, kendilerine polis gibi tanıtarak üst araması yaptığı ve yaşlı kişinin cebindeki tüm paraları aldığı belirlendi. Zanlıların yaşlı kişiyi üzerindeki para ve değerli eşyayı aldıktan sonra bir camiye götürerek, “Sen burada tövbe et. Git namazını kıl” dedikten sonra kaçtıkları öğrenildi.

Çorum'dan Bursa'ya dolandırıcılık için geldikleri ve bu yöntemle çok sayıda kişiyi dolandırdıkları öne sürülen zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!