Samsung'dan flaş tabanlı sabit disk

Güncelleme Tarihi:

Samsungdan flaş tabanlı sabit disk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2005 10:13

Samsung yaptığı duyuruda, flaş tabanlı bellek teknolojisini kullanarak 16 GB'a kadar veri depolayabilen bir disk geliştirdiğini belirtti. Bu sayede dizüstü ve tablet PC'lerdeki enerji probleminin önüne büyük ölçüde geçilebilecek.

Haberin Devamı

Solid State Disk (SSD) olarak da bilinen bu tür disk sürücüler enerji tasarrufunun yanı sıra veriye hızlı erişim de sağlıyorlar. Güncel dizüstü diskleriyle karşılaştırıldığında bu tür diskler yaklaşık olarak 2.5 kat daha hızlılar. Samsun duyurusunda ayrıca yaptığı testler sonunda geliştirdiği bu diskle saniyede 57 MB okuma ve 32 MB da yazma hızlarına ulaştığını ekledi.

FlaÅŸ tabanlı disklerin faydaları saymakla bitmiyor. Enerji tüketimi, hız ve hafifliÄŸin yanı sıra bu depolama birimleri ayrıca çok sessiz ve çok düşük oranlarda ısı yayıyor.Â

Flaş tabanlı sürücülerinin kapasiteleri arttıkça MP3 çalar ve dijital kameraların dışında daha pek çok tüketici elektroniğinde kendini göstermesi bekleniyor. Yeni teknolojiyle geliştirilen flaş tabanlı disklerin bu yılın Ağustos ayında piyasada gözükmesi öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!