Samsun'da uyuşturucu çetesine darbe: 26 kişi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Samsunda uyuşturucu çetesine darbe: 26 kişi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2009 17:34

SAMSUN'da uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen çeteye yönelik yapılan operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak 4 kişinin arandığını belirtilirken şebeke üyesi olan 9 kişinin de cezaevinde bulunduğu belirtildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, uyuşturucu ile mücadele edebilmek için vatandaşlardan da yardım istedi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, 9 ay önce yapılan bir ihbar üzerine başlattığı çalışma sonucu uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ileri sürülen çeteye yönelik bugün il merkezi ve ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çercevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, adam öldürmeye teşebbüs ve bu suçlara azmettirme’ suçlarını işledikleri ileri sürülen 26 kişi gözaltına alındı.

Örgüt elemanlarının evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 966 ecstasy hap, 14 gram kokain, 5 kilo esrar ile 5 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait mermi ele geçirildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, örgüt üyesi oldukları tespit edilen 4 kişinin arandığını belirterek, bunlarla bağlantılı 9 kişinin ise çeşitli suçlardan cezaevine olduklarını söyledi. Başsavcı Yetişir, uyuşturucunun Türkiye'nin sorunu olduğunu açıklayarak, “Uyuşturucu kullanma yaşı gittikçe düşüyor. Bundan kaygı duyuyoruz. Bununla mücadele etmeye çalışıyoruz. Ancak bu sadece kolluk kuvvetlerinin yaptığı mücadele ile olmaz. Halkımızda bize yardımcı olmalı. Duydukları, gördükleri olayları bize bildirmeli” dedi. Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şubesi'nde bulunan 26 kişinin sorgulamalarının devam ettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!