Samsun CHP'de devir teslim

Güncelleme Tarihi:

Samsun CHPde devir teslim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 15:40

SAMSUN’da partisinin il başkanlığı devir teslim törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MHP'nin teröre karşı OHAL önerisiyle ilgili olarak, “Olağanüstü hal teklifi terörü belli açılardan kışkırtacak, daha sonra büyüyerek karşımıza getirecek bir uygulama olarak görünüyor. Türkiye daha önceki uygulamalarda bunun sonuçlarını gördü” dedi.

CHP Samsun İl Başkanlığı görevinden yaklaşık 20 gün önce istifa eden Yılmaz Türkoğlu’nun yerine yeni İl Başkanı olarak CHP Genel Merkezi tarafından Hüseyin Değerli atanmıştı. Bugün yapılan devir teslim törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç ile Milletvekili Suat Binici ve çok sayıda partili katıldı. Törenin ardından gündemdeki konuları değerlendiren Koç, demokratik açılım projesini hiç kimsenin anlamadığı söyledi. Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Haluk Koç, “Habur’daki görüntülerle başlayıp daha sonrasında terörün şiddetlenmesiyle devam eden bir süreci hep beraber yaşadık. CHP’nin kırmızı çizgileri bellidir. Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü Anayasa temelinde bozacak, Anayasa temelinde çift millet, çift resmi dil talebini gündeme getirecek bütün önerilere karşı olduğumuzu ifade ettik. Ama bunun dışında, bireysel temelde tüm kişi hak ve özgürlüklerinin yanında olduğumuzu da söylüyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üç hafta içerisinde 11 il ve 34 ilçeyi ziyaret ettiğini, bu iller arasında Adıyaman ve Gaziantep’in de bulunduğunu belirten Koç, “Gediktepe’ye gitme konusu kesinleşti mi bilmiyorum. Gediktepe’ye de gidecek, Diyarbakır’a da gidecek, Hakkari’ye de gidecek. CHP orada Türkiye’nin birliğinden, bütünlüğünden yana olan, teröre karşı çıkan, birlikte yaşama iradesini ortaya çıkaran ve kendi yoksulluklarının, eşitsizliklerinin giderilmesini sosyal demokraside gören Kürt kökenli yurttaşlarımızla da kucaklaşacaktır” dedi.

MHP’nin, OHAL önerisini de değerlendiren Haluk Koç, “Olağanüstü hal teklifi terörü belli açılardan kışkırtacak, daha sonra büyüyerek karşımıza getirecek bir uygulama olarak görünüyor. Türkiye daha önceki uygulamalarda bunun sonuçlarını gördü” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!