Åžampiyonlar derece beklemiyormuÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Åžampiyonlar derece beklemiyormuÅŸ
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 24, 2001 15:42

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda ilk üçe giren öğrenciler, başarılarını düzenli çalışmaya borçlu olduklarını söyledi. Şampiyonlar, sınavı kazanacaklarından emin olduklarını ancak derece beklemediklerini söyledi.

Haberin Devamı

FURKAN CERAN: SİSTEMLİ ÇALIŞTIM


Fen ağırlıklı standart puan türünde 959.617 puan ve toplam ağırlıklı standart puan türünde 941.564 puanla Türkiye birinciliğini 3 kişiyle paylaşan olan Furkan Ceran, başarısını sistemli ve disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.
Konya Meram Anadolu Lisesi 8. sınıf öğrencisi Furkan Ceran (15), sınavı kazandığına ilişkin haberi, Harmancık Mahallesi'ndeki bağ evlerinde bulunduğu sırada, babasından öğrendiğini ve büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Sınavı kazanacağından emin olduğunu, ancak Türkiye birincisi olacağını tahmin etmediğini belirten Ceran, ''Çok sevinçliyim. Allah'a şükürler olsun. Ailemin, okul ve dersanedeki öğretmenlerimin desteği ile başarılı oldum'' dedi.
Elde ettiği puanla İzmir Fen Lisesi'ni kazanan Ceran, şöyle devam etti:
''Sınıfta anlatılan dersi çok iyi takip ediyordum. Dersanenin yararını da gördüm. Başarımı, sistemli ve disiplinli çalışmaya borçluyum. İledeki hedefim fizik mühendisi olmak. Bunun için daha çok çalışacağım.''
Furkan Ceran, boş zamanlarında futbol ve basketbol oynadığını, kitap okumayı ve müzik dinlemeyi sevdiğini söyledi.

Haberin Devamı

AKIN UÇAR:SÜRPRİZ OLDU

Fen ağırlıklı standart ve toplam ağırlıklı standart puan türlerinde Türkiye birinciliğini 2 kişiyle birlikte paylaşan İzmirli Akın Uçar, ''Sonuç benim için süpriz oldu. Derece beklemiyordum'' dedi.
Akın, sınava sistemli, düzenli ve bilinçli çalıştığını söyledi. Sınava girmeden önce İzmir Fen Lisesi'ni kazanmayı çok istediğini anlatan 15 yaşındaki Akın, ''Sonuç benim için süpriz oldu. Derece beklemiyordum. Bilgisayar veya elektronik mühendisliği okumak istiyorum'' diye konuştu.
Astsubay babası Adem Uçar'ın Hakkari'de görev yaptığını, annesi Nurten Uçar'ın ev kadını olduğunu ifade eden Akın Uçar, ağabeyi Fatih Uçar'ın da Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nde eğitim gördüğünü kaydetti.

GÖZDE BAYGIN:KÜÇÜK ŞEYLERDEN VAZGEÇİNCE BAŞARI GELİYOR

Fen ağırlıklı standart ve toplam ağırlıklı standart puan türlerine göre, ikinci olan Gözde Baygın, ''Başarımı düzenli ders çalışmama borçluyum'' dedi.
İzmir Ödemiş 50. Yıl İlköğretim Okulu'ndan Baygın, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, sınava planlı çalışarak ve dershaneye devam ederekhazırlandığını belirtti. İkinciliğin kendisi için sürpriz olduğunu ifade eden Baygın, çok sevinçli olduğunu kaydetti.
Fen ağırlık standart puan türünde, 957.621 puanla, toplam ağırlıklı standart puan türünde de 936.574 puanla ikinci olan Baygın, başarısını düzenli ve planlı ders çalışmaya borçlu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Fen lisesini kesin kazanacağımı bekliyordum, ama ikincilik ummuyordum. 2 yıldan beri dershaneye devam ederek sınava hazırlanıyordum. Sabahçı olduğum için evde de boş vaktim oluyordu. Oyun zamanını ders çalışarak değerlendirdim. Evdeki çalışmamda öğretmen olan babamın da büyük katkısı ve yönlendirmesi oldu. Küçük şeylerden vazgeçerek, başarı sağlanabiliyor.''
İzmir Fen Lisesi'ne girmeye hak kazanan Gözde Baygın, doktor olmak istediğini, bunun için çalışmalarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

HAKAN YILDIZ: ÇOK DEĞİL SİSTEMLİ ÇALIŞMA

Fen ağırlıklı puanda Türkiye 5'incisi, toplam ağırlıklı puan sıralamasında ise Türkiye 6'ıncısı  olan Hakan Yıldız, başarısını sistemli çalışmasına borçlu olduğunu söyledi.
Yıldız, sınavı kazanacağını bildiğini, ancak dereceye gireceğini tahmin etmediğini belirterek, çok mutlu olduğunu ve Türkiye 5'si olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.
Dersaneye giderek hazırlandığını ve sistemli çalıştığını belirten Yıldız, genel olarak konuları çalışmasının yanında test çözdüğünü kaydetti. Çok çalışmadığını ifade eden Yıldız, ''Çalıştığım konuları unutmamak için sürekli tekrar ettim'' dedi.
Önümüzdeki yıllarda sınava girecek olanlara fazla çalışmamaları tavsiyesinde bulunan Yıldız, ''Çok çalışmasınlar, ancak sistemli çalışsınlar'' dedi.
Annesinin öğretmen, babasının da emekli inşaat mühendisi olduğunu belirten Yıldız, yoğun çalışma döneminin ardından tatilde iyice dinleneceğini ifade etti.
Yıldız, lise yaşamında da başarılı olabilmek için sistemli çalışmasına devam edeceğini söyledi.
Yıldız, hedefinin büyük olduğunu ve ilerde ODTÜ, Boğaziçi veya Bilkent üniversitelerinde elektrik-elektronik veya bilgisayar mühendisliği eğitimi almayı istediğini söyledi. Hakan Yıldız, yurtdışında master yapmayı amaçladığını da dile getirdi.

Haberin Devamı

SELİM GÜLER: STRES YAPMADAN ÇALIŞTIM


Ortaöğretim Kurumları ÖğrenciSeçme ve Yerleştirme Sınavı'nda toplam ağırlıklı standart puan türünde 935.877 puanla Türkiye üçüncüsü ve İstanbul birincisi olan Selim Güler(16), bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyledi.
Kadıköy Anadolu Lisesi 8. sınıf öğrencisi olan Güler, Anafen Dersanesi Erenköy Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, kendisini sınavı kazanmak için zorlamadığını belirterek, ''Stres yapmadan, son bir ay içinde çok sıkı bir şekilde çalıştım'' dedi.
Ailenin, okulun ve dersanenin, başarısında önemli rol oynadığını dile getiren Güler, sözlerine şöyle devam etti:
''Ailem, sınavı kazanmam için baskı uygulamadı. Ama, sürekli yanımda oldular. Sınavı kazanmak için belli bir altyapının olması gerekiyor ve sınav anındaki psikolojik durum da önemli rol oynuyor. Sınava hazırlanırken, sosyal faaliyetlerimi devam ettirdim, çok sevdiğim bilgisayar oyunlarına ise ara verdim.''
Sınavda sadece bir soruyu yanlış yapan Güler, ''Yanlış yaptığım soruyu, sınav sonrası öğretmenlerimle çözdük ve benim bulduğum sonuca ulaştık. Sorulan soru yanlıştı ve bu nedenle mahkemeye sorunun iptali için başvuruda bulunduk'' dedi.
Güler, bilgisayar mühendisi olmak istediğini ifade ederek, ''Ülkedeki ekonomik kriz devam ederse, üniversite sonrası yaşamımı yurtdışında sürdüreceğim'' dedi.
Güler'in bankacı babası Musa Güler de oÄŸlunun baÅŸarısının kendileri için sürpriz olmadığını söyledi.Â

Haberin Devamı

MEHMET CEYHAN: HEDEFÄ°M Ä°ZMÄ°R FEN LÄ°SESÄ°'YDÄ°


Toplam ağırlıklı standart puan türünde 933.941 puanla Türkiye beşincisi olan Mehmet Ceyhan, dereceye gireceğini tahmin etmediğini söyledi.
Malatya Anadolu Lisesi 8. sınıf öğrencisi Mehmet Ceyhan, son aylar dışında pek fazla ders çalışmadığını belirterek, okul ve ailesinin desteğiyle sınavda başarılı olduğunu söyledi.
Sınavdan önce hedefinin İzmir Fen Lisesi'ni kazanmak olduğunu ifade eden Ceyhan, şöyle dedi:
''Ä°stediÄŸim okulu kazandığım için çok mutluyum. Sınavda baÅŸarılı olmak güzel bir duygu. Dereceye gireceÄŸimi tahmin etmiyordum. Yıldız Ãœniversitesi'nde öğrenim gören abim ile Ä°nönü Ãœniversitesi'nde okuyan ablamın da baÅŸarımda katkısı var.''Â



Â


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!