Saldırıların hedefi: Dağlıca

Güncelleme Tarihi:

Saldırıların hedefi: Dağlıca
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 17:50

Dağlıca'da PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda 16 askerin şehit olduğu açıklandı. Dağlıca üs bölgesi, daha önce de bir çok kez benzer saldırıların hedefi oldu.

Haberin Devamı

SALDIRILARIN HEDEFİ: DAĞLICA

Dağlıca daha önce de terör saldırılarının hedefi oldu.

2007'de Dağlıca Komando Taburu'na saldırıda bulunan terör örgütü PKK üyesi bir grubun açtığı ateşte 12 asker şehit olmuş, 16 asker de yaralanmıştı. Saldırı sırasında 8 askerle irtibat kesilmiş, bu askerler, iki hafta sonra Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye getirilmişti. 2010'daki ikinci saldırıda 2 asker, 19 Haziran 2012'de bölgedeki Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda 8 asker şehit olurken 16 asker de yaralanmıştı. Aynı çatışmada 18 PKK'lı öldürülmüştü. Teröristlerin 18 Ağustos 2012'de düzenlediği bir başka saldırıda bir, 14 Ağustos 2015'te yapılan saldırıda ise 3 asker şehit olmuştu.

Saldırıların hedefi: Dağlıca

Haberin Devamı

BU YIL 19 SALDIRI DÜZENLENDİ

Dağlıca bölgesindeki askeri birliklere teröristlerce bu yıl toplam 19 saldırı düzenlendi. Bu saldırılarda 4 asker şehit oldu.

DAĞLICA ÜS BÖLGESİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyü, bin 400 metre yükseklikte kurulu ve etrafı yaklaşık 3 bin metre rakıma sahip olan Cilo, İkiyaka ve Oremar Dağları ile çevrili bulunuyor. Sınırdaki son köy olan Dağlıca, Hakkari'ye 134, Yüksekova ilçesine ise 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Saldırıların hedefi: Dağlıca


Uzmanlara göre, terör örgütü mensupları, Türkiye'ye geçişlerde en fazla Hakkari-Yüksekova, Hakkari-Şemdinli ve Dağlıca arasındaki bölgeyi kullanıyor. Dağlıca-Aktütün hattı, bölücü terör örgütü mensupları açısından Türkiye'ye geçişlerde kilit konumda bulunuyor.

Bölge, terör örgütü PKK'nın Zap, Avaşin ve Basyan kamplarına yakın bir noktada bulunuyor. Dağlıca ayrıca Kandil'den Türkiye'ye girmek isteyen teröristlerin geçiş güzergahında yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!