Saldırı dünya basınında

Güncelleme Tarihi:

Saldırı dünya basınında
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 13:04

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince Irak sınırındaki askeri birliğine düzenlenen saldırı, dünya basını ve yabancı ajanslarda son dakika gelişmesi olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Ä°ÅŸte dünya basınından kanlı saldırıya tepkiler:   Â

BBC

Türkiye’nin Irak sınırındaki düzenlenen saldırıda, sekiz Türk askeri hayatını kaybederken, 14 asker yaralandı.          Â

  Â

Türk ordusundan yapılan açıklamada PKK üyeleri’nin Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki bir karakola bir baskın düzenlediklerini belirtti.

 

Baskından sonra gerçekleşen çatışmalarda ise 12 teröristin hayatını kaybettiği belirtildi. Türk uçakları da saldırının ardından PKK’nın Irak’taki mevkilerini bombaladı.

 

Diğer yandan, Türk ordusu Çarşamba günü PKK’nın bölgedeki sınır karakollarına başarısız saldırılar düzenlemesinin ardından, Irak’ın kuzeyine geçmiş ve yapılan çatışmada dört PKK üyesi hayatını kaybetmişti.

 

Haberin Devamı

Bununla birlikte PKK üyelerinin son aylarda Türkiye’deki saldırılarını artırdığı görüldü.     Â

 

REUTERS

Türk güvenlik yetkililerinin Reuters haber ajansına bildirdiğine göre, Türkiye’nin güneydoğusunda Türk ordularına yönelik bir saldırı gerçekleşti.

 

PKK üyeleri tarafından, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirilen bu saldırı, bölgedeki çatışmanın son zamanlarda yeniden canlandırdığını gözler önüne serdi.

 

Yetkililer, PKK’dan büyük bir grubun Cuma gecesi, Irak sınırındaki karakola füzelerle saldırdıklarını belirtti.

 

ASSOCIATED PRESS

PKK üyeleri Cumartesi günü ülkenin Irak sınırındaki bir askeri karakola saldırı düzenledi. Saldırıda sekiz Türk askeri hayatını kaybederken, 14 asker de yaralandı. PKK’da ise 12 üye hayatını kaybetti ve 4 terörist yaralandı.

 

Türk ordusu bu gelişmenin ardından hemen harekete geçti ve bölgeye takviye kuvvet gönderdi.

 

Haberin Devamı

AFP

Türk ordusundan yapılan açıklamada, ülkenin Irak sınırındaki bir askeri karakola PKK üyeleri tarafından bombalı saldırıda bulunulduğunu belirtti. Saldırıda sekiz Türk askeri hayatını kaybederken, 12 teröristin öldüğü ifade edildi.

 

Ordudan yapılan açıklamada, bu gelişmenin ardından savaş uçaklarının Irak’ın kuzeyindeki PKK mevkilerini bombaladığı da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!