Saldırı ’aile terbiyesi’

Güncelleme Tarihi:

Saldırı ’aile terbiyesi’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 00:00

Bu ülkede İslam düşmanları var, Kuran düşmanları var, millet düşmanları var. Milletin değerlerine saygılı olun. Sevmeseniz de saygılı olun. Saygılı olmayana, milletin değerlerine hakaret edene bu millet gereken dersi verir, bunu herkes bilsin.

DANIŞTAY saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan’ın, "İlköğretim müfettişi" olan babası İdris Arslan’ın, dünkü duruşma öncesinde söyledikleri, saldırganın nasıl bir baba tarafından yetiştirildiğini ortaya koydu. Saldırının hemen ardından, "Bu insanlara nasıl kıyarsın" diyerek, oğlunu azarlayan ve gözyaşı döken baba, dün "Bu ülkede İslam düşmanları var, Kuran düşmanları var, millet düşmanları var. Milletin değerlerine hakaret edene bu millet gereken dersi verir, bunu herkes bilsin" diyerek asıl düşüncelerini gözler önüne serdi. Arslan ve arkadaşlarının ilk kez hákim önüne çıktıkları dünkü duruşmaya, baba Arslan damgasını vurdu. Baba Arslan, adliye girişinde gazetecilere, şöyle seslendi:

DÜŞMANLIK LAİKLİKTEN

"
Milletin hizmetinde olun, milletin amaçları doğrultusunda hizmet edin. Milletin, gayesi, ülküleri, amacı ve değerleri vardır. Milletin değerlerine saygılı olun. Sevmeseniz de saygılı olun. Saygılı olmayana, milletin değerlerine hakaret edene bu millet gereken dersi verir, bunu herkes bilsin. Bu ülkede İslam düşmanları var, Kuran düşmanları var, millet düşmanları var. Bu ülkeye yüz bin şehit verdik. Gerekirse yüz bin şehit daha veririz. Ülkede adı Mehmet, Ahmet, Mustafa, Ali, Veli olan birçok Ermeni ve Rum vardır. Laiklik adı altında bu ülkenin değerlerine düşmanlık ediyorlar. Bu ülkede yaşayan, bu ülkenin değerlerini benimseyen herkesi yürekli olmaya davet ediyorum."

ONAYLIYOR MUSUNUZ?

Baba İdris Arslan böyle konuşunca oğlunun işlediği cinayeti onaylayıp onaylamadığı konusunda kuşku doğdu. Gazeteciler bunun üzerine dün öğle saatlerinde duruşmaya ara verilmesinden sonra baba İdris Arslan’a bu kez, "Saldırıyı tasvip ediyor musunuz" sorusunu yönelttiler. Baba Arslan, bu soruya şu yanıtı verdi: "Ben oğluma 30 yılımı verdim. Kariyer sahibi, zeki, başarılı, gelecekte Türkiye’nin idaresine sahip olabilecek bir insandır. Böyle bir şey olmasını kesinlikle istemezdim. Acı bir şey."

ÜZGÜNÜM’ DEMİŞTİ

Baba Arslan, saldırının hemen ardından gazetecilere "Şaşkınlık içindeyim. Çok üzgünüm" demişti. Baba Arslan o günlerde şunları söylemişti: "Bir babanın istemeyeceği durum. Alparslan, inançlı, namazında niyazında bir insan. Ancak milletine, devletine bağlı. Aşırıya kaçan biri değildi. Vatansever bir insandı. Türkiye düşmanı olmayan biriydi. ABD’nin Irak’ta yaptıklarına karşıydı. Bunlardan etkilenmiş olabilir. Böyle bir şeyi beklemezdim. Yakın ilişkimiz vardı. Birkaç günde bir telefonla konuşurduk. Elazığ’a da 3-4 ayda bir gelirdi. Bir örgüte, görüşe mensup olması gerekmez. Millet olarak neysek o da aynı görüştendi."

İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Duruşma çıkışı İdris Arslan, gazetecilere vatan, milleti, bayrağı çok seven, bayrak aşığı bir insan olduğunu belirttikten sonra kameraların önünde İstiklal Marşı’ndan bazı kıtalar okudu. Arslan, ailesi duruşma salonundan ayrılırken, oğullarına el sallayarak vedalaştılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!