Saldırganın annesi ‘kıyametçi’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

Saldırganın annesi ‘kıyametçi’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2012 00:00

ABD’nin Connecticut eyaletindeki Newtown kasabasında bulunan Sandy Hook İlkokulu’nu basıp 20’si çocuk 26 kişiyi katleden 20 yaşındaki Adam Lanza’nın annesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Yakınları, Nancy Lanza’nın medeniyetin çökme ihtimaline karşı yiyecek, su ve silah depolayan bir “survivalist” olduğunu söyledi. Dünyanın büyük bir ekonomik krizin eşiğinde olduğuna ve sistemin her an çökebileceğine inanan Lanza’nın silah koleksiyonu yapmasının ve çocuklarına poligonda atış eğitimi vermesinin nedeni de buymuş.

KAFAYA DÖRT KURŞUN

Adam Lanza, sabah yaptığı katliamdan hemen önce yatağında uyuyan annesini başından dört kurşunla vurarak öldürdü. Kadının, oğlunu asla tek başına bırakmadığı, aşırı koruma içgüdüsüne sahip olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

Başkan teselli etti

ABD Başkanı Obama, Newtown Lisesi’nde yaptığı konuşma sırasında gözyaşlarını zorlukla tutabildi. “Bu trajediler bitmeli. Çocuklarımızı korumak için milletçe gerekenleri yapamıyoruz. Değişmek zorundayız” dedi. İlk iki çocuk kurbanın cenazesi dün toprağa verilirken Obama, katliamda ölen 6 yaşındaki Emilie Parker’ın babası Robbie’yi bizzat teselli etti.

Saldırganın annesi ‘kıyametçi’ çıktı
Saldırganın annesi ‘kıyametçi’ çıktı
Saldırganın annesi ‘kıyametçi’ çıktı

Kuran da okundu

Newtown’daki katliam için düzenlenen ve ABD Başkanı Obama’nın da katıldığı dua, “inançlar arası” bir formda icra edildi. Hıristiyan ve Yahudi din adamlarının yanısıra, kentteki Al Hedaya İslam Merkezi’ni temsilen iki Müslüman da kürsüye çıktı. CNN’den canlı yayınlanan etkinlikte Muadh Bhavnagarwala adlı Hint asıllı çocuk, Kuran okudu. Ardından Jason Graves, “Kaybettiklerimiz için cennette özel bir yer ayırmasını Allah’tan diliyoruz. Dayanılmaz olana dayanmaları için ailelerine sabır bahşetmesini de diliyoruz. Hepsi için dua ediyoruz” dedi. Konuşmasının sonunda ise İnşirah Suresi’nden “Şüphesiz zorlukla beraber bir kolaylık vardır” ayetini okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!