Sakık: Apo'nun yakalanmasına yardımcı oldum

Güncelleme Tarihi:

Sakık: Aponun yakalanmasına yardımcı oldum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00

İdamı kesinleşen Şemdin Sakık, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasına yardımcı olduğunu savundu.

Diyarbakır DGM'ce hakkında verilen idam cezası, Yargıtay'ca onaylanan terör örgütünün sözde üst düzey sorumlusu Şemdin Sakık'ın, ''Pişmanlık Yasası''ndan faydalanmak için yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 1 No'lu DGM'de yapılan duruşmada, sanık Sakık, avukatının davayı yeni aldığını ve bu nedenle avukatıyla görüştükten sonra savunma yapmak istediğini belirterek, ek süre talep etti.

Sakık'ın avukatı Vedat Erten ise, müvekilinin yakalandıktan sonra yaptığı açıklamada, ''bölgede akan kanın durması için, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'nin başkenti Şam'dan çıkarılması ve terör örgütü üyelerinin sınır dışına çıkarılması gerektiğini'' söylediğini bildirdi.

Müvekilinin belirttiği konuların devletin güvenlik ile ilgili kurumlarını aydınlattığını iddia eden Erten, ''Örgüt lideri Şam'dan, örgüt militanları da sınır dışına çıkarıldı. Müvekkilim gelinen bu sürece aydınlatıcı beyanlarda bulunmuştur. Dosyayı tam incelemedim. Savunma için süre istiyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aradan sonra, sanık Sakık'a savunması için süre vererek, duruşmayı erteledi. Sakık, geçen duruşmada Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın mahkemeye gönderdiği ''güvenlik güçlerine yeterince yardımı olmamıştır'' yazısı üzerine, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye nasıl getirildiğini anlatacağını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!