Sahtekar diktatör

Güncelleme Tarihi:

Sahtekar diktatör
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2014 01:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını herkesin savunması gerektiğini belirterek, “Düne kadar bir diktatörden söz ediyorduk. Şimdi bir sahtekâr diktatörden söz ediyoruz. Doğrudan anketlere müdahale ediyor, talimat veriyor. Bu sahtekârlıktır. Ben sahtekâr diktatörlerin Türkiye’yi yönetmesini içime sindiremiyorum. Bu kişinin bu milletin yakasından düşmesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

YARSAV’ın Grand Tarabya Otel’de düzenlediği ‘Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Kurulları’ isimli uluslararası sempozyuma dinleyici olarak katılan Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası gazetecilere şunları söyledi:
YASAKLAR KIRILIR
? Demokrasiyi geliştirmeye çalışan hiçbir ülke yasaklara sığınmamıştır. İnternet yasağı getirmek 21’inci yüzyılda doğru değildir. Yasaklarla neyi sınırlayacaksınız. İstedikleri kadar yasak getirsinler, insanlar bu yasağı kıracaklardır. AKP korkuyor tabii, bazı bilgilerin kamuoyuna yansımasını engellemek istiyor. Bu nedenle yasak getiriyor. Ama yasalarla hiçbir yasak sürekli kılınmamıştır.
DOLARLAR FIŞKIRIYOR
? Anketlere öteden beri güven duymuyorduk. Ama işin garip tarafı, bir ülkenin başbakanı doğrudan medyaya müdahale ediyor. Bir ülkenin başbakanı doğrudan anket sonuçlarına müdahale ediyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın o koltukta oturmaması lazım. Eğer hâlâ o koltukta oturuyorsa emin olun yüzsüzlüğünden oturuyordur. İnsan biraz utanır. Medyaya doğrudan müdahale ettiğin ortaya çıktı. Daha düne kadar ‘Biz medyaya karışmıyoruz, gazeteciler bile hapiste yoktur’ diyordu. Hapiste gazeteciler var, medya havuzu oluşturduğunu gördük. Oğlu bu işte, kendisi bu işte, bakanları bu işte. Rüşvet her tarafından fışkırıyor. Ağızlarından dolarlar fışkırıyor.
YALAN ÜZERİNE YALAN
? Türkiye’nin medyaya müdahale etmeye değil, medyanın eleştirisine ihtiyaç duyduğu bir politikaya ihtiyaç var. Getirdiği kural ne, ‘Beni eleştirmeyeceksiniz, bana dokunmayacaksınız, benim istediğimi yapacaksınız, benim istediğim şekilde anket sonuçları çıkmazsa onlara müdahale edin. O partiden kesin bu partiye ilave edin.’ Toplumu yalan üzerine, yalan söylem üzerine kandırmaya çalışıyor. Sürekli yalan söyleyen bir kişiden başbakan olmaz. ?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!