Sahte yüzbaşı GATA’da sevgilisini tedavi ettirmiş

Güncelleme Tarihi:

Sahte yüzbaşı GATA’da sevgilisini tedavi ettirmiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 00:00

Sahte yüzbaşı kimliği ve üniformasıyla çok sayıda kadını kandırıp ilişkiye giren ve evlenme vaadiyle dolandıran Selçuk Çil, Genelkurmay Başkanlığı’nın güvenlik zaafiyetini de ortaya çıkardı.

Diyarbakır’da askerken 2010’da firar eden ve başkasına ait askeri kimlik kartını kullanarak kendisine bir yüzbaşı üniforması diktirip kadınları dolandıran Çil’le ilgili ifade veren kadınlar, onunla Genelkurmay Başkanlığı’na girip çıktıklarını anlattılar. Askeri kantinlerden alışveriş yaptıklarını, orduevi ve askeri bölgelere girip çıktıklarını anlatan kadınlardan, Züleyha Y.’nin Çil’le GATA’da tedavi gördüğü anlaşıldı.
Aralarında emniyet mensubu F.K.’nın da bulunduğu 3 kadın farklı tarihlerde  savcılığa şikayet dilekçesi verdi. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen polis, sahte yüzbaşıyı yakın takibe aldı. Yankesicilik ve dolandırıcılık büro amirliğinde görevli bir kadın polis, kendisini ev kadını gibi tanıtıp internet üzerinden Selçuk Çil’le irtibata geçti. Çil, buluşma günü, yakalandı. Yapılan soruşturma sırasında Selçuk Çil’in ilişkiye girdiği ve dolandırdığı bazı kadınlara ulaşılarak ifadeleri alındı. Selçuk Çil’in dolandırdığı 30’a yakın kadından 7’si soruşturmadan haberdar olarak mahkemeye başvurdu. Kadınlar, Selçuk Çil ile internette tanıştıklarını, yüzbaşı olduğu için güvendiklerini, evlenme vaadi ile dolandırıldıkları, banka kartlarının kullanıldığını otomobillerinin satıldığını iddia ettiler. Aralarında öğretmen, tercüman ve ev kadınlarının bulunduğu kadınların şikayeti üzerine Çil, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üniforma kullanmak, askeri yasak bölgeye girmek, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, silahla tehdit, şantaj ve hakaret suçlamasıyla yargılanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!