Sahte SGK görevlisi dolandırıcı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sahte SGK görevlisi dolandırıcı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 17:12

KONYA’da hastane önlerinde, hasta yakınlarına kendisini Sosyal Güvenlik Kurumu görevlisi olarak tanıtıp, evraklarında eksiklik olduğunu ileri sürerek para alan 46 yaşındaki Mehmet Emin Gödeveli polis tarafından yakalandı.

Gödeveli’nin, bu yöntemle 2 yıldır hasta yakınlarının 7 bin TL’sini dolandırdığı belirtildi.

Konya Emniyet Müdürülüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Konya’daki devlet hastaneleri önünde bir kişinin kendisini SGK görevlisi olarak tanıtıp, hastaların evraklarında eksiklik olduğu bahanesiyle hasta yakınlarını dolandırdığını ihbarını aldı. Bunun üzerinde çalışma başlatan polis, şüphelinin kırmızı bir bisikleti olduğunu belirledi. Hastane önlerindeki kırmızı bisikletli kişileri incelemeye alan polis, hastaları dolandıranın Mehmet Emin Gödeveli olduğunu saptadı. Bunun üzerine Gödeveli, Karatay İlçesi Şeyh Ulema Yahşi Mahallesi’nde bulunan evine giderken gözaltına aldı. Gödeveli’nin bu yöntemle 2 yıldır hasta yakınlarının 7 bin TL’sini dolandırdığı belirtildi. Gödeveli, yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan dün gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan 43 yaşındaki Hüseyin Güler’inde hastane önlerindeki hasta ve hasta yakınlarına ‘Benim tanıdıklarım var. 3 bin TL verirseniz sizi emekli ederim” diyerek para aldığı ve bugüne kadar toplam 19 bin TL dolandırdığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!