Sahte rakıdan bir ölüm daha

Güncelleme Tarihi:

Sahte rakıdan bir ölüm daha
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 02, 2005 16:10

Sahte rakıdan zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 8’e çıktı. Hastanelerde 32 sahte rakı kurbanı tedavi görüyor. Bayrampaşa'daki bir otoparkta oluşturulan imalathanede üretilen sahte rakıdan içtiği için durumu ağırlaşarak hastaneye kaldırılan Yaşar Gözümoğlu da hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tutulan Yaşar Gözümoğlu (46), saat 13.00 sıralarında vefat etti.
Â
Gözümoğlu'nun, oğlunu askere gönderdikten sonra Kuştepe'deki bir büfeden aldığı sahte rakıyı arkadaşlarıyla içtikten sonra rahatsızlandığı öğrenildi.
Â
İstanbul'da sahte rakının üretiminde kullanılan metil alkol zehirlenmesi sonucu ölenlerin sayısı böylece 6'ya yükseldi.
Â
Ayrıca, sahte rakının üretildiği Bayrampaşa'daki otoparkın sahibi Hasan Bayramoğlu'nun kalp krizi geçirerek ölümünün de sahte rakıdan olabileceği gerekçesiyle konuya ilişkin inceleme başlatılmıştı.

2 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Bayrampaşa'daki bir otoparkta imal edilen sahte rakıların ölüm ve zehirlenmelere neden olması nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı 11'e çıktı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, olayla ilgili yürütülen çalışmalar sırasında sahte rakıların üretildiği imalathanenin elektrik tesisatını yaptığı belirlenen Aşkın G, Gaziosmanpaşa'da yakalandı.
 Â
Bu arada, Gaziosmanpaşa İdris Köşkü Caddesi'ndeki bir büfeden aldığı sahte rakıyı içtiği için rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede tedavi gören Erdinç Yavuziç'in şikayeti üzerine büfe sahibi Fikret Tunç da gözaltına alındı.
 Â
Polis, sahte rakıların imalatı ve dağıtımına katıldıkları gerekçesiyle E.Ş, T.K. ve C.T'yi de yakalamaya çalışıyor.
 Â
Arananlar arasında bulunan E.Ş'nin babası H.Ş'nin de sahte içki yaptığı gerekçesiyle poliste kaydı bulunduğu öğrenildi.
 Â
Poliste sorguları süren sahte rakı imalatçısı Avni K, dağıtımı üstlenen eski TEKEL çalışanı Ercüment İ, Gaziosmanpaşa'daki büfelerinde sahte rakı satan Mesut S. ve kardeşi Mehmet S, Dem Restoran'ın mesul müdürü Hasan A. ile Atilla B. ve Uğur G'nin yarın adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.
 Â
Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan uzman çavuş Bekir Ç'nin inzibat karakolunda, sahte rakının imalatında çalışan Tanju K'nın da rahatsızlandığı için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tutulduğu belirtildi.
 Â
K'nın, durumu ciddi olan hastalar arasında yer aldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!