Sahte polis, 140 bin lira dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

Sahte polis, 140 bin lira dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 14:16

ADANA’da telefonla aradığı kişilere, ’sizin hesabınızdan terör örgütü PKK’ya para aktarılıyor’ diyerek korkutup dolandıran sahte polis 28 yaşındaki Yunus G., yakalandı. Zanlının 3 kişiden toplam 140 bin TL aldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Yunus G., esnaf 45 yaşındaki Celal D.’yi telefonla arayıp, "Kimlik bilgileriniz bölücü terör örgütü PKK’nın eline geçmiş, sizin hesabınız üzerinden örgüte para aktarılıyor. Bunu ortaya çıkarmak için gizli bir soruşturma yürütüyoruz. Paranızın PKK’nın eline geçmesini istemiyorsanız bankadan çekip bize verin, devlet güvencesinde olsun. Operasyondan sonra paranız geri verilecek" diyerek bankadaki 15 bin lirasını çektirip elden teslim aldı. Konuşma arasında Celal D.’nin evinde ve iş yerinde de birikimi bulunduğunu öğrenen Yunus G., paraların seri numaralarının karşılaştırmasının yapılacağını söyleyerek 25 bin TL daha aldı. Yunus G., telefonla aradığı 52 yaşındaki Mürüvvet G. ile 65 yaşındaki Zeliha Ö.’yü de benzer tehditlerle korkutup 100 bin TL değerinde ziynet eşyalarını aldıktan sonra ortadan kayboldu.

Aradan 10 gün geçmesine rağmen para ve altınlarının iade edilmemesi üzerine polis merkezine giden vatandaşlar, "Polis bizim altınımızı aldı, operasyon bittiyse altınları alabilir miyiz?" dedi. Karakol görevlileri, Mürüvvet G., Zeliha Ö. ile Celal D.’ye "Gerçek polis elden para veya değerli eşya almaz. Yapılan bütün işlemler tutanakla gerçekleştirilir. Siz dolandırıcıların kurbanı olmuşsunuz" dedi.

Celal D., Mürüvvet G., Zeliha Ö.’nün şikayetçi olması üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, zanlının 09 BU 182 plakalı otomobili kullandığını belirledi. Kiralık olduğu anlaşılan otomobilin kayıtlarının incelenmesi sonucu Yunus G. gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen ve dolandırdığı vatandaşlar tarafından teşhis edilen Yunus G. ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!