Sahte pasaport ve kimlik çetesine darbe

Güncelleme Tarihi:

Sahte pasaport ve kimlik çetesine darbe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 16:39

KONYA’nın Akşehir İlçe jandarması tarafından 4 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘O4 vize’ adlı operasyonda, terör örgütü PKK’nın adını kullanarak sahte kimlik, pasaport, sürücü belgesi ve yabancı devletlere ait emniyet teşkilatlarının kimliklerini düzenlediği ileri sürülen 19 kişi yakalandı. Gözlatına alınan şüphelilerin 2 bin kişiye sahte pasaport çıkarttıkları belirtildi. Zanlılardan 7’si savcılıkdaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Sorgusu süren 12 kişinin de yarın adliyeye sevk edileceği ve operasyon kapsamında bir kişinin daha arandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Antalya, Gaziantep, Ankara ile Konya kent merkezi ve Konya’ya bağlı Akşehir, Yunak, Ilgın ve Beyşehir İlçesi’nde ‘04 vize’ adı altında eş zamanlı operasyon düzenledi. Suç ögütünün terör örgütü PKK’nın adını kullanarak sahte pasaport, kimlik ile bu işlemlere yarayan sahte belgeler düzenleyerek, yurt dışına şu ana kadar 2 bin civarında kişi gönderdiği, sürücü belgesi, su kuyusu ruhsatı ve diploma ile yabancı devletlere ait emniyet teşkilatlarının kimliklerini çıkarttıkları iddia edildi. Çıkar amaclı suç örgütü kurmak suçundan Mustafa Eşim (39), Kerem Karakuş (22), Tarık Çakıroğlu (30), Mesut Yağcı (38), Ahmet Eren (23), Özkan Han (37), Halit Gençaslan (56), Murat Atikel, (28), Ayhan Tuncer (43), Mehmet Biçeri (29), İsmail Bilgiç (38), Nihat Gülmez (36), Selman Kızılöz (29), Musa Tanatar (25), Mehmet Okur (34), Mevlüt Ergün (47), Necati Uğuz (37), Suzan Gök (33) Basri Akar (53) gözaltına alındı. Şüphelilerden Veli Güldağ’ın da yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.
Jandarma tarafından yapılan sorgulamalarının ardından Akşehir Adliyesi’ne sevk edilen zanlılardan Mustafa Eşim, Tarık Çakıroğlu, Mesut Yağcı, Ahmet Eren, Necati Uğuz, Musa Tanatar ve Selma Kızılöz, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 12 zanlının sorgulamasının ise sürdüğü bildirildi. Bu kişiler de yarın Akşehir Adliyesi’ne sevk edilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!