Sahte diş macunu operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Sahte diş macunu operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 12:07

ŞANLIURFA’da, polis tarafından bir depoya düzenlenen operasyonda, sahte diş macunu üreten ve ünlü markaların adını kullanarak piyasaya sürmeye hazırlanan şebeke çökertildi. Operasyonda, 20 ton diş macunu yapımında kullanılan ham maddeye el koyan polis, 53 yaşındaki Mesut Altun ile oğlunu da gözaltına aldı.

Dün akşam saatlerinde devriye görevi yapan polisler, Devteşti Mahallesi 2120'nci Sokak’ta çok sayıda plastik varilin bir depoya konulduğunu fark etti. Varillerin taşınması sırasında etrafa yayılan kokudan şüphelenen polis, depoya baskın düzenledi. Girilen depoda diş macunu yapımında kullanılan ham madde ve ünlü diş macunu markalarına ait tüpler fark edilince konu merkeze iletildi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polisin yanı sıra zabıta ve İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri de gönderildi.

Depoda yapılan incelemede onlarca varil içerisinde etrafa yayılan kokunun diş macunu yapımında kullanılan sodyum fluorid olduğu saptandı. 20 ton ham madde ile ünlü bir markaya ait diş macunu tüplerine el koyan polis, depo sahibi Mesut Altun ile adı açıklanmayan oğlunu gözaltına aldı.

Polisin operasyonu sırasında depo çevresinde toplananlar insan sağlığıyla oynayan kişilerin cezalandırılmasını isterken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!