Sahte defineci yakayı ele verdi

Güncelleme Tarihi:

Sahte defineci yakayı ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 02:16

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, bir çok kişiye, kendisini defineci olarak tanıtan, elindeki altın görünümlü heykelcikleri, sattığı ileri sürülen 32 yaşındaki Y.K., Marmaris'te yakalanarak gözaltına alındı.

Sahtecilik, tarihi eser kaçakçılığı ve dolandırıcılık suçlarından bir çok sabıkası olan Y.K., iddiaya göre; Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Menteş Köyü'nde çiftçilik yapan 34 yaşındaki M.D.'ye, definecilik yaptığını, elinde 550 bin dolar değerinde, altın heykelcikler olduğunu, çok sıkıştığı için 30 bin Euro'ya satacağını söyledi. M.D.'den 20 bin YTL kapora alan, Y.K., heykelciği, getirince paranın kalanını almak üzere anlaşarak, ayrıldı. Y.K.'nin dönmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan M.D., Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, dolandırıldığını bildir
/images/100/0x0/55ea9d0bf018fbb8f88b754d
di.

Bunun üzerine, Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, eşkali belirlenen dolandıcının yakalanması için çevrede, çalışma başlattı. Ardahan'ın Hanak İlçesi'nde dolandırıcılık suçundan aranan Y.K.'nin Marmaris'te olduğunu belirleyen Ardahan polisi, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle irtibata geçti. Marmaris'e giden Milas polisi, Y.K.'yi kaldığı otel odasında yakalayarak, gözaltına aldı. Y.K.'nin kaldığı odada yapılan aramada, 3 sahte altın heykelcik ve Antik Roma Dönemine ait vazo ele geçirildi.

İfadesinin ardından Marmaris Adliyesi'ne sevk edilen Y.K., tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!