Sahte belgeyle 14 bin YTL yardım topladı

Güncelleme Tarihi:

Sahte belgeyle 14 bin YTL yardım topladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 20:59

İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki Nevvar Salih İşgören Huzurevi'nde kalan 68 yaşındaki M.K.E.'nin Balıkesir Vali Yardımıcısının imzasını taklit ederek düzenlediği sahte yardım toplama belgesiyle açtırdığı banka hesabına, 14 bin 250 YTL topladığı belirlendi.

M.K.E.'nin, hakkında yasal işlem başlatıldı.

Daha önce Balıkesir Huzurevi'nde kaldığı ve Ramazan ayında İzmir'deki Bornova Nevvar Salih İşgören Huzurevi'ne naklini istediği öğrenilen M.K.E., Balıkesir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'nce hazırlanmış gibi gösterilen sahte yardım toplama belgesi düzenledi. Belgeye, kaza geçirmesi sonucu yüzde 69 felçli kaldığını, çalışamadığını, geçim sıkıntısı çektiğini kızları Banu ve Burcu Ergör'ün üniversiteyi kazandığını, okuyabilmeleri için yardıma gereksinim duyduğunu ve bu nedenle bir ay süreyle yardım toplama izni verildiğini yazdı. M.K.E., yardım paralarının ‘Ziraat Bankası Balıkesir Şubesi'ndeki hesabına yatırılması izni verilmiştir’ ibaresine de yer verdiği belgede İl Dernekler Müdürlüğü'nden sorumlu Mustafa Erdoğan'ın imzasını da taklit etti. M.K.E., bu arada İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Nevvar Salih İşgören Huzurevi'ne gönderildi.

M.K.E., hazırladığı sahte yardım belgesini, İzmir'deki bazı gazetelere faksladı. Bazı köşe yazarları acıklı hikayeyi ve banka hesap numarasını yayımlayınca M.K.E.'nin hesabında 14 milyar civarında para toplandı. M.K.E.'nin haberini yapmak isteyen bir başka gezetenin muhabirinin, kendisine ulaşmak için Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan'dan yardım istemesi üzerine dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Valiliğin şikayeti üzerine Balıkesir polisi harekete geçti. M.K.E.'nin toplanan yardım paralarını çekmesini engellemek için Cumhuriyet Savcılığı'nın izniyle banka hesabı bloke edildi. M.K.E.'nin 2 ayrı banka hesabında 14 bin 250 YTL para toplandığı belirlendi. Hesap numaralarından birinin M.K.E.'nin SSK emekli hesap numarası olduğu ortaya çıktı. M.K.E.'nin sahte yardım belgesinde isimleri geçen kızlarının da olmadığı belirlendi. Ankara ve İzmir polisinde dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından kaydı bulunduğu belirtilen M.K.E. hakkında yasal işlem başlatıldı. Yakalanması için İzmir polisine bilgi verildi. Bankada toplanan yardım paralarının ise mağdurlara iade edileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!