Sahte avukat, kadınları dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

Sahte avukat, kadınları dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2009 10:43

İZMİR'de internetteki evlilik sitelerinden tanıştığı kadınlara kendisini avukat olarak tanıttıktan sonra icra davalarına baktığını bu nedenle de elinde çok sayıda ucuz araç olduğunu söyleyerek yakınlık kurup, paralarını alarak dolandıran Y.Ş., polisin takibi sonucu yakalandı. Aynı suçtan sabıkalı Y.Ş.'nin üzerinden, sahte kimliklerle çıkartılmış kredi kartları da ele geçirildi.

Emniyet Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne giden bazı kadınlar, internet üzerinden tanıştıkları bir kişi tarafından dolandırıldıkları şikayetinde bulundu. Çalışma başlatan polis ekipleri, kadınların verdiği bilgiler doğrultusunda ve elde ettikleri fotoğraftan, dolandırıcının aynı suçtan sabıkalı 27 yaşındaki Y.Ş. olduğunu belirledi.

Takibe alınan Y.Ş., Buca Menderes Caddesi üzerindeki banka şubesi önünde yakalandı. Gözaltına alınan Y.Ş.'nin üzerinden A.N. ve Ş.C. sahte isimleriyle çıkartılmış kredi kartları ele geçirildi. Y.Ş.'nin internetteki evlilik sitelerinden tanıştığı kadınlara kendisini avukat olarak tanıttıktan sonra icra davalarına baktığını, bu nedenle de elinde çok sayıda ucuz araç olduğunu söyleyerek yakınlık kurduğu, paralarını alıp dolandırdığı tespit edildi. Yaklaşık 30 bin TL para toplayan Y.Ş., işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Y.Ş. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!