Sahiplerinden sopa polisten 35 kurşun

Güncelleme Tarihi:

Sahiplerinden sopa polisten 35 kurşun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2002 01:42

Trabzon'da zincirini kopardıktan sonra kendisini döve döve kulübeye sokmak isteyen sahiplerini ısıran kurt köpeği, bir türlü sakinleşmeyince polislerce 35 kurşun sıkılarak öldürüldü.

Haberin Devamı

Esentepe Mahallesi'nde oturan Zozik Ailesi'nin, 3 yıl önce henüz yavruyken alıp eğittiği kurt köpeği, dün sabah saatlerinde bahçedeki kulübesine bağlı zincirini kopardı. Etrafa saldırdığı öne sürülen köpeği sopayla döverek kulübeye sokmak isteyen sahipleri 28 yaşındaki Gönül Terzi ve 25 yaşındaki kızkardeşi Sevilay Zozik, saldırıya uğradı. Dayak yiyen ‘Kurt’ adlı köpek Terzi'yi bacağından, Zozik'i ise hem kolundan, hem bacağından ısırdı. Köpeğin sakinleşmemesi üzerine durum polise bildirildi. Olay yerine gelen polisler de ürken köpeği sakinleştiremedi.

ÇOK ZEKİYDİ

4 polis son çare olarak köpeğe toplam 35 kurşun sıkarak öldürdü. Isırılan Gönül Terzi ve Sevilay Zozik, önce Trabzon Numune Hastanesi'ne ardından KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Test için kan örnekleri alınan iki kızkardeşe kuduz olasılığına karşı aşı uygulaması başlatıldı. ‘Kurt’u eğiten Atatürk Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Menderes Zozik, olay sırasında evde olmadığını, iki ablasının ısırıldığını öğrenince hemen hastaneye geldiğini söyledi. 

Polis tarafından öldürülen Kurt, kuduz testi için Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi'ne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!