Sağlık hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eğitimde reform yaptıklarını belirten Başbakan Mesut Yılmaz, sıranın sağlık reformuna geldiğini söyledi. Ankara Numune Hastanesi'nin yeni birimlerini açan Yılmaz, ‘‘Değişim çağın gereği’’ dedi.

Başbakan Mesut Yılmaz, 55'inci Cumhuriyet Hükümeti olarak eğitim ve sağlık alanında yeniden yapılanma hamlesi başlattıklarını belirtti. erek, eğitim reformunun çıkarılarak uygulamaya sokulduğunu anımsattı. Eğitim ve sağlığın toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini kaydeden Yılmaz, sıranın sağlıkta yeniden yapılanmayı sağlayacak sağlık reformuna geldiğini bildirdi.

Dün Sağlık Bakanı Dr. Halil İbrahim Özsoy, ANAP Meclis Grup Başkanvekili Ülkü Güney ile birlikte Ankara Numune Hastanesi'nin yeni birimlerini hizmete açan Yılmaz, ‘‘Değişim çağın en önemli gereğidir. Değişime ayak uydurmak için buna uygun adımları atmak zorundayız’’ dedi. Toplumun tamamını ilgilendiren temel konulardan olan sağlık alanında da, çağdaş değişime ihtiyaç bulunduğunu anlatan Yılmaz, sağlıkta değişimin, mevcut hastaneleri modernize etme ve yenilerini daha iyi yapma biçiminde olacağını söyledi.

Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın merkezden hastaneleri yönetmek, onların binlerce ihtiyacını karşılamaya çalışmak yerine, ülkenin genel politikasını belirleyen, sistemi düzenleyen, kural koyan ve denetleyen, ‘Koordinatör’ bir işlev üstlenmesi gerektiğini belirtti. Numune Hastanesi örneğinde olduğu gibi, mevcut sistemde yapılabileceklerin sınıra dayandığını savunan Başbakan, sağlık reformu ile birlikte yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç bulunduğunu, hastanelerin bir an önce özerk hale getirilme ihtiyacını vurguladı. Yılmaz, yeni yasama döneminde bunun başarılacağını söyledi.

Yılmaz, daha sonra medikal laboratuvar üniteleri ile bilgisayarlı tomografi ünitesinin açılışını yaptı, hastaneyi gezdi. Hastalara ‘Geçmiş olsun’ diyen Yılmaz, özel serviste bazı hastaları da ziyaret etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!