Sağlık çalışanına dini-mezhebi fişleme iddiası

Güncelleme Tarihi:

Sağlık çalışanına dini-mezhebi fişleme iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2005 18:45

İstanbul Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı, Anayasa'ya aykırı olarak tüm sağlık çalışanlarını dini inanç ve mezheplerine göre fişliyor” denildi.

Haberin Devamı

Yazılı açıklamada, İstanbul'da Sağlık Bakanlığı'na devredilen SSK hastanelerindeki tüm personele başhekimlikler tarafından Bilgi Toplama Formu dağıtıldığı ve formların eksiksiz olarak doldurulup hastane yönetimlerine iade edilmesinin istendiği belirtildi.
  
Formun, “Sağlık Bakanlığı Memurları Sicil Fişi” adını taşıyan 3. sayfasında, çalışana ait bazı bilgilerin yanı sıra “tabiyeti” ve ”mezhebi”ni de beyan etmesinin istendiği kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
  
“Bakanlığın bu uygulaması, hekimler ve diğer sağlık çalışanları tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Anayasa'nın 24. maddesi; 'kimse ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz' hükmünü içermektedir. Sağlık Bakanlığı, Anayasa'nın din ve vicdan hürriyeti konusundaki açık hükümlerine aykırı olarak tüm sağlık çalışanlarını dini inanç ve mezheplerine göre fişliyor.”
  
Açıklamada, uygulamanın durdurulması, dağıtılan formların geri toplanması ve sorumlular hakkında soruşturma başlatılması istendi.

(AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!