Sağanak yağış, Sakarya'yı vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sağanak yağış, Sakaryayı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Adapazarı ve çevresinde önceki gün başlayan etkili olan sağanak yağış, hayatı felç etti. Binlerce dönüm ekili arazi sular altında kaldı, yüzlerce evi su bastı, yağış yüzünden meydana gelen heyelan, Ankara-İstanbul demiryoluyla Adapazarı-Bilecik karayolunu kapattı.

Adapazarı ve çevresinde önceki gün saat 16.00 sıralarında başlayan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar kısa sürede dereye dönüştü. Şehiriçi trafik kilitlenirken, alçak kesimlerdeki çok sayıda evi su bastı. Derelerin ve yer yer Sakarya Nehri'nin taşması sonucu Geyve'de 10 köy sel sularından etkilendi, Kocaali-Ortaköy yolu da ulaşıma kapandı. Ortaköy beldesinde 2 büyükbaş hayvanla, 250 tavuk telef oldu, Yeniköy beldesinde Değirmendere üzerindeki köprü yıkıldı. Yağışlar Sapanca ilçesinde de etkisini göstererek, Keçi deresinin taşmasına neden oldu. Önceki günden, dün öğle saatlerine kadar metrekareye 116 kilogram yağış düştüğü ve bunun son 50 yılın en fazla yağışı olduğu bildirildi.

KARAYOLU VE DEMİRYOLU KAPANDI

Şiddetli yağış, Kocaeli'de de hayatı olumsuz yönde etkiledi. İzmit'te, Atatürk Bulvarı ile Turgut, Karabaş ve Ömerağa mahallelerinde çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Kent merkezinden geçen D-100 karayolunun çeşitli kesimleri sular altında kaldı, çok sayıda araç arızalandı.

Yağış nedeniyle Adapazarı-Eskişehir karayolu Alifuat Paşa mevkiinde, Ankara-İstanbul yolu (D-100) Esentepe mevkiinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle kapandı. Ankara-İstanbul Karayolu, temizlendikten sonra ulaşıma açılırken, Adapazarı-Eskişehir karayolunda ulaşım tek şeritten sağlandı. Kocaali ile Hendek arasındaki karayolu da heyelan nedeniyle kapandı. Kapanan yollarda, araçlar 5 saat bekledi. Heyelan, Pamukova Doğançay mevkiinde Ankara-İstanbul arasındaki demiryolunu da kapattı. Ankara yönüne giden yolcular, otobüslerle Arifiye istasyonundan Bilecik'e, İstanbul yönüne gelenler de Bilecik'ten Arifiye'ye aktarıldı. Demiryolu, dün öğle saatlerinde ulaşıma açıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!